10 etichete HTML de baza in SEO (partea I)

Afla cum sa editezi singur un site folosind HTML pentru a ajunge in primele rezultate Google. Primii tai pasi catre optimizarea SEO a paginilor web.

Pentru ca stim ca iti doresti ca site-ul tau sa ajunga in primele rezultate Google, iti propunem o serie de articole structurate sub forma unui ghid practic, in care vom aborda 10 etichete HTML care nu ar trebui sa lipseasca din codul paginilor tale.

Titlul si Meta Description-ul unei pagini web

Eticheta Title

Aceasta se pozitioneaza in tag-ul <head> si indica motorului de cautare subiectul paginii tale. Eticheta titlu este, de asemenea, afisata in partea de sus a browser-ului si actioneaza ca un semn de carte, in special pentru persoanele care au multe file de browser deschise. Astfel, daca pagina ta ar prezenta preturile abonamentelor unei sali de crossfit, codul HTML ar putea arata astfel:

<head> <title>Preturi Abonamenete | Academia de Crossfit</title> </head>

Bune practici pentru un titlu de succes

  • titlurile ar trebui sa fie unice – cate unul pentru fiecare pagina
  • foloseste doar cuvinte cheie importante si usor de recunoscut
  • ai grija ca titlul tau sa urmeze pe cat posibil structura

   Cuvant principal Cuvant secundar | Nume Marca

  • pastreaza textul aferent titlului intre 60 – 64 de caractere

Eticheta Meta Description

Pastrand exemplul anterior, am introdus o noua eticheta denumita meta description. Alaturi de titlu, aceasta reda pe scurt continutului unei pagini, mai precis ceea ce Google afisaza potentialului vizitator in momentul cautarii. Un meta description ideal trebuie sa reflecte in mod clar si atractiv informatia pe care cineva se asteapta sa o regaseasca in pagina sursa a rezultatului.

<head>

<title> Preturi Abonamenete | Academia de Crossfit

<meta name=”description” content=” Iti propunem o gama variata de abonamente crossfit: daytime, fulltime sau sedinte individuale. Consulta aici lista completa de preturi.”>

</title>

</head>

Cum interpreteaza Google eticheta Meta Description

Pentru a testa un meta description iti recomandam sa folosesti un tool online, in exemplul nostru am folosit technicalseo.com.

Bune practici pentru o descriere de succes

  • un meta description ar trebui sa contina intre 50 si 160 caractere
  • foloseste descrieri unice, adaptate fiecarei pagini in parte
  • priveste meta description-ul ca pe o oportunitate de vinde pagina celui care cauta o informatie
  • nu folosi in descriere caractere non alfanumerice de tipul ` ~ $ ^ + = < > “
  • meta description-ul unei pagini este importat de retele de socializare atunci cand pagina web este partajata ca si postare

Daca ti-am starnit interesul si vrei sa afli mai multe despre SEO, te asteptam in continuare pe blog. Iti promitem doar informatie verificata, utila si usor de aplicat in practica.

 

 



Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×