10 rețele de socializare pentru programatori

Rețelele de socializare sunt un bun loc unde poți să iei legătura cu alți colegi, să contactezi viitori clienți, să îți îmbunătățești abilitățile de programare și, de ce nu, să găsești rezolvări pentru probleme pe care le întâmpini atunci când scrii un cod.

Chiar dacă există un mit care spune că programatorii sunt niște tocilari, care nu interacționează cu oamenii din jur, se pare că programatorii din întreaga lume se numără printre cei mai activi pe rețele sociale create pentru o anumită categorie profesională.

Mai jos vei putea găsi o listă cu 10 cele mai cunoscute și populate rețele sociale pentru programatori.

1. GitHub

GitHub este cel mai mare serviciu de hosting pentru proiectele programatorilor din toată lumea.

2. HTML5 Rocks

HTML5 Rocks este un proiect creat de Google. Este un site dedicat programatorilor de HTML5, unde aceștia pot găsi tutoriale, precum și alte resurse. De asemenea, orice programator pot contribui la dezvoltarea acestui proiect.

3. Forrst

Forrst este un forum dedicat web designerilor și dezvoltatorilor web unde ei pot posta codurile lor și pot primi feedback din partea altor programatori.

De asemenea, site-ul oferă și pagini de profil pe adresa Forrst.me, însă înscrierea pe site se poate face doar în urma unei invitații.

4. Geekli.st

Geekli.st este un site unde programatorii își pot salva proiectele la care lucrează, unde pot comunica cu colegii lor și cu angajatori.

5. Snipplr

Snipplr este un loc în care utilizatorii își pot crea propria lor librăriile și pot accesa și librăriile altor programatori.

6. Masterbranch

Masterbranch este o rețea socială pentru programatori și pentru angajatori. Dezvoltatorii își pot crea un profil cu proiectele lor, iar angajatorii pot căuta programatori care se potrivesc cel mai bine cu joburile oferite de ei.

7. Bisquits

Bisquits este o rețea de socializare care permite programatorilor să dețină o librăriile personală cu codurile create de ei. Însă, pentru a ajunge pe această rețea trebuie să primiți invitație de la un membru.

8. Codesnipp.it

Această rețea de socializare permite postarea, împărțirea pe categorii sau share – uirea atât a propriilor proiecte, cât și a altor programatorii. De asemenea, utilizatorii pot urmări alți programatori.

9. Stack Overflow

Stack Overflow este un site cu „Răspunsuri și Întrebări” pentru programatori. Este destul de bine realizat și întreținut de membrii săi.

10. Bettercodes

Bettercodes este o comunitate open source pentru dezvoltatorii care vor să împărtășească ideile și codurile pe care le scriu. În plus, site-ul încurajează colaborarea dintre programatori.

Tags: , , , , , , , , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×