4 mituri despre CV-uri. Iată ce ne reduce şansele să fim angajaţi

Există o serie de informaţii privind CV-uri sau alte moduri în care poate fi atrasa atenţia unei companii care face angajări, care sunt complet false. Acestea nu fac decât să ne reducem şansele de a ne găsi un loc de muncă, enervând persoane care face recrutări.

CV colorat

Dacă ne printăm CV-ul pe hârtie colorată sau dacă scrie cu mai multe culori pentru a ieşi în evidenţă, facem o mare greşeală. De obicei, specialiştii în HR sunt enervaţi de o asemenea practică şi consideră că acele CV-uri vin din partea unor persoane imature.

Ei nu vor să fie „impresionaţi” printr-o coluare a CV-ul, ci de ceea ce scrie în el.

Aşadar, alege CV-ul tradiţional, pe foaie albă, scris cu negru.

CV-ul cu poză

Nu de multe ori am auzit că dacă nu avem poză în CV, şansele de a fi angajat scad destul de mult.

Un studiu realizat în Statele Unite arată că în cazul aceloraţi CV-uri, cu conţinut identic, cele fără fotografie au reuşit să atragă mai mult atenţia.

Cel mai probabil, cauza acestui fapt este reprezentată de faptul că cei care îşi pun poză vor să specifice cum arată şi nu ceea ce ştiu să facă.

Nu mai mult de 3 pagini

Nu există nicio evidenţă clară că numărul paginilor contează în alegerea unei persoane în devafoarea alteia. Dacă ai ce să scrii în CV şi depăşeşti 3 pagini, nu este, prin urmare, nicio problemă.

Obiectivele carierei

Au existat anumite informatii potrivit carora angajatorii nu sunt interesati de obiectivele carierei tale. Se pare că nici acest lucru nu are nicio influenţă. Deci, dacă vrei să scrii ce obiecte ai poţi să o faci fără probleme. De asemenea, dacă nu ai inspiraţie şi nu vrei să scrii acest lucru, este la fel de bine.

Tags: , , , , , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×