5 cărți care te vor ajuta să înveți limbajul de programare PHP

1. Learning PHP, MySQL, and JavaScript: A Step-by-Step Guide to Creating Dynamic Websites

Această carte te va ajuta să să înțelegi noțiunile de bază ale limbajelor de programare orientate către obiecte, să creezi pagini web folosind PHP și MySQL prin integrarea codurilor în formate HTML, precum și să înveți modul în care poți să încarci și să manevrezi fișiere și imagini sau să îți securizezi aplicațiile.

„Learning PHP, MySQL, and JavaScript: A Step-by-Step Guide to Creating Dynamic Websites” este o lucrarea bună pentru a învăța noțiunile de bază ale limbajului de programare JavaScript sau despre cum poți să transformi un site în unul mai dinamic.

2. PHP: A Beginner’s Guide

Această carte este făcută în așa fel încât învățarea să fie mai ușoară. Așadar, avantajul „PHP: A Beginner’s Guide” este reprezentat de faptul că oferă o secțiune de întrebări și răspunsuri în care se regăsesc informații și sfaturi utile, precum și o secțiune în care sunt prezentate erori și capcane pe care ar trebui să le eviți.

De asemenea, vei putea găsi exerciții prin care să aplici ceea ce ai învățat, anumite sfaturi care te vor învăța diferite modalități de a face același lucru, precum și exemple de coduri comentate unde sunt descrise tehnicile folosite.

3. Learning PHP 5

Această carte cuprinde informații despre cum funcționează limbajul de programare PHP, precum și noțiuni de bază privind acest limbaj de programare.

Alte subiecte care se regăsesc în ”Learning PHP 5”:

– Folosirea PHP în formularele web

– Funcții predefinite și coduri PHP

– Utilizarea bazelor de date

– Generatoarele XML

– Debugging

4. Build Your Own Database Driven Web Site Using PHP & MySQL

”Build Your own Database Driven Web Site Using PHP & MySQL” este de fapt un ghid cu ajutorul căruia vei putea învăța instrumentele, principiile și tehnicile de care ai nevoie pentru a crea o bază de date folosind PHP și MySQL.

Cartea acoperă cam tot ce ai nevoie, de la instalarea PHP & MySQL pe Windows, Linux sau Mac, până la construirea unui sistem de management al conținutului web.

Această lucrarea este una foarte utilă pentru începători, însă acoperă și subiecte dedicate persoanelor cu experiență.

5. PHP Object – Oriented Solutions

Avantajul acestei cărți este că oferă informații legate de interfețele PHP, precum Standard PHP Library (SPL), subiect destul de puțin aprofundat în alte cărți despre acest limbaj de programare.

De asemenea, vei putea învăța despre limbajele de programare orientate pe obiecte fără să rămâi blocat în prea multe informații teoretice.

În plus, PHP Object – „Oriented Solutions” te va ajuta să îți îmbunătățești abilitățile de programare atât în PHP 5, cât și în PHP 6.

Tags: , , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×