5 greşeli care se regăsesc în CV-uri
11 mart. 2015, autor: LEC Academy
Piaţa muncii dă semne de îmbunătăţire în acest an, iar majoritatea indicatorilor economici arată că o mare parte dintre companii vor începe să facă angajări.
Aşadar, dacă eşti în căutarea unui job, este timpul să începi să îţi „slefuieşti” CV-ul.
Pentru a te asigura că CV-ul tău nu se va pierde în „marea” de CV-uri pe care companiile le primesc, poţi evita aceste 5 greşeli prezentate mai jos.
1. CV tău începe cu „obiectivele carierei”
Probabil cineva, cu ceva timp în urmă, ţi-a spus că aşa ar trebuie să înceapă CV-ul tău, însă această metodă nu prea mai este, la ora actuală, de interes pentru companiile care fac angajări. Majoritatea specialiştilor în recrutare spun că obiectivele tale sunt irelevante pentru procesul iniţial de selectare a CV-urilor.
De fapt, se pune mult mai mult accent pe ceea ce compania care face angajări vrea, nu invers (pe scopurile şi obiectivele candidatului).
Dacă vei reuşi să treci de procesul de selecţie al CV-urilor şi vei ajunge la interviu, atunci vei putea vorbi şi de obiectivele tale în ceea ce priveşte cariera şi dezvoltarea profesională.
2. Cuprinde o enumerare scurtă a fostelor locuri de muncă
Dacă nu ai avut o funcţie de conducere într-o companie de renume, atunci simpla enumerare a titlurile job-urilor anterioare nu este suficientă.
3. Include prea multă „istorie”
Nicio enumerare scurtă a experienţei tale nu este suficientă, dar nici un CV de 7 pagini nu este în regulă.
Un studiu recent arată că cei care fac selecţia CV-urilor alocă doar 6 secunde pentru a se uita pe un CV. Prin urmare, CV-ul tău nu trebuie să aibă mai mult de o pagină.
Aşadar, dacă nu este 100% relevant pentru locul de muncă pentru care aplici, nimeni nu este interesat de faptul că ai lucrat ca chelner pe timpul verii, în anul 2 de facultate.
Păstrează doar elementele relevate pentru job-ul de care eşti interesat.
4. Formatul în care ai salvat CV-ul nu este unul utilizat la scară largă
Ştim că atunci când descoperim un nou program uşor de utilizat şi mult mai prietenos decât alt program folosit de toată lumea, avem tendinţa să îl folosim şi atunci când nu este cazul.
Conform unui studiu, un procent ridicat dintre CV-urile persoane care ar fi calificate pentru un anumit job sunt respinse pentru că nu pot fi, pur şi simplu, deschise sau informaţiile se văd decalat.
Aşadar, e de preferabil să foloseşti Word-ul pentru a scrie CV-ul şi să renunţi la tabele sau alte grafice.
5. Nu pui accent pe realizările tale
Cei care fac recrutările nu vor să citească responsabilităţile standard pe care le-ai avut la job-ul anterior, ci vor să pui accent pe realizările avute.
Tags: angajari, CV, greseli, job, loc de munca
Alte articole si tutoriale:
« 5 resurse care pot ajuta orice programator | Control-Alt-Delete a fost o greşeală. „Putea fi o singură tastă” » |