5 lucruri pe care nu le ştiai despre programare

Domeniul programării se schimbă în fiecare zi, iar informaţiile nou apărute sunt care mai de care mai invovative. Însă, nici în trecut acest segment nu a fost unul plat, ci a avut o multe de „surprize”.

Tu ştiai acest aceste cinci lucruri?

1. Doar o treime din limbajele de programare au la bază limba engleză

Din cele 8.500 de limbaje de programare existente, doar o treime folosesc limba engleză pentru a scrie codul lor. În limbajele care nu au la bază engleza sunt incluse şi 20 de limbaje de programare care utilizează limbile asiatice: PerlYuYan (chineza), Dolittle (japoneze), Changjo (coreana).

2. Primul bug calculator a fost, de fapt, o molie

În anii 1940, calculatoarele ocupau camere mari, întregi, iar și căldura degajatele de componentele acestora au atras tot felul de insecte. Într-o zi, persoanele care lucrau pe un computere de la Universitatea Harvard au avut diverse probleme din cauza unei molii care se afla în calculatori. Se crede că acest eveniment a fost cel care a făcut ca termenul bug să fie utilizat în sensul lui actual.

3. Primul programator a fost o femeie

Primul programator din lume a fost, de fapt, prima programatoare din lume, iar limbajul de programare creat de ea îi poartă numle.

Ada Lovelace, fiica renumitului poet Lord Byron, este recunoscută ca fiind cea care a scris primul limbaj de programare, din lume. Chiar dacă aceasta avea o mai mare pasiune pentru poezie, mama ei a insistat să înveţe matematica şi iată ce a ieşit.

4. Numărul programatorilor la nivel mondial este egal cu populaţia României

Din 2010 până la ora actuală numărul de programatori s-a dublat, până la impresionanta cifră de 19 milioane. Şi mai mult decât atât, se estimează că numărul programatorilor va creşte la 25 de milioane în următorii cinci ani.

5. Programare a ajuns să se folosească în orice domeniu

Trăim într-o lume în care la orice pas folosim tehnologia, în orice domeniu. Şi, din acest motiv, s-a ajuns în situaţia în care cei care ştiu programare au un avantaj important oriunde ar lucra.

Aşadar, s-a ajuns în situaţia în care programarea este o abilitate suplimentară importantă care poate fi folosită în orice domeniu. Poţi lucra în domeniul ştiinţe, în fashion sau ca arhitect, cu siguranţă, vei avea nevoie de nişte cunoştinte de programare la un moment dat.

Tags: , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×