5 obiceiuri ale programatorilor super-productivi

Programatorii care ştiu cum să fie productivi sunt cei mai căutaţi de angajatori. Conform acestora, o astfel de persoană are aceeaşi valoare ca alţi 100 de dezvoltatori care deşi ştiu foarte bine ceea ce fac nu reuşesc să fie extrem de productivi.

Companiile software de elită ştiu că atunci când proiectele la care lucrează se înmulţesc nu au nevoie să găsească încă 10 programatori ca să poate face faţă, ci doar un dezvoltator care să fie super-productiv. Şi sunt dispuşi să îl plătească la nivelul experienţei lui.

Aşadar, ce trebuie să faci pentru deveni super-productiv?

1. Proritizează-ţi proiectele şi după aceea prioritizează-le din nou

Mulţi programatori pierd timp rezolvând probleme care nu sunt importante. Întotdeauna trebuie să îţi pui întrebarea dacă te ocupi de ceea ce trebuie şi dacă proiectul la care lucrezi acum este cel mai important pentru angajatoril tău.

Răspunsul la aceste întrebări te vor ajuta să fii mereu cu un pas înaintea cerinţelor care vin de la conducere.

2. Separă munca creativă de cea plictisioare

Sunt anumite perioade ale zilei în care eşti, în mod natural, mai productiv şi mai creativ. Aşadar, gândeşte-te la ce trebuie să faci şi separă treburile plictisitoare, automatizate de cele care au nevoi de creativitate şi de o minte limpede.

Atunci când simţi că eşti în formă maximă concentrează-te pe acele lucruri care necesită creativitate şi lasă acele proiecte care nu prea îţi solicită gândirea pentru a doua parte a zilei, când eşti mai obosit şi mai puţin entuziasmat.

Dacă faci acest lucru, poţi deveni mult mai productiv decât eşti de obicei. Prin urmare, nu îţi umple perioada zilei în care dai dovadă de cea mai mare eficienţă cu probleme mărunte.

3. Ocupă-te doar un singur proiect principal

Dacă schimbi în mod constant proiectele, această mutare îţi va consuma o mulţime de energie. Vei deveni mai productie dacă îţi concentrezi atenşia pe un proiect principal.

Dacă munca ta este întreruptă în mod constant de anumite treburi sau probleme în cadrul unor altor proiecte, nivelul tău de inovaţie va fi afectat.

4. Asigură-te că scrii un cod corect

Pentru a fi productiv, trebuie să te asiguri, încă de la începutul proiectului, că scrii un cod corect. Dacă nu faci acest lucru, ar putea să îţi dai seama, mai târziu, că ai muncit degeaba şi că ai rezolvat problema greşită.

Tags: , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×