5 semne că ar trebui să îţi cauţi un alt loc de muncă

Dacă eşti genul de persoană care munceşte mult şi petrece mult timp la birou, este neapărat nevoie ca resursele pe care le aloci să meragă către compania care merită şi care îţi oferă oportunităţile pe care tu ţi le doreşti.

Să îşi dai demisia poate fi o decizie dificilă. Trebuie să fii sigur că faci o alegere corectă. Mai jos vei putea găsi câteva motive pentru chiar merită să renunţi la un anumit loc de muncă:

Te temi să te duci la muncă

Din când în când, cu toţii avem momente în care ne temem să mergem la muncă, însă dacă ai această senzaţie în fiecare zi, nu este prea bine.

Nu crede că aşa se întâmplă cu toată lumea şi nu îţi spune că este doar o perioadă mai dificilă, pentru că de fapt nu eşti deloc compatibil cu locul de muncă sau cu compania pentru care lucrezi.

Ştii mai multe lucruri decât şeful tău

Este frunstant să munceşti pentru cineva pe care îl consideri inferior sau care are mai puţine cunoştinte decât ai tu.

Această problemă este mult mai profundă decât pare la prima vedere: dacă nu ai încredere în capacitatea companiei de a alege un managemant performant, nu prea ai cum să ai încredere în toate deciziile pe care le ia acea firmă.

Compania nu prea duce bine

În cazul în care ai observat că firma la care lucrezi nu prea o duce bine, este o idee bună să îţi cauţi un alt loc de muncă. De obicei, când auzi astfel de informaţii sunt adevărate.

Aşadar, dacă afacerea „se scufundă”, nu aştepta să să „scufunzi” şi tu. Gândeşte-te că în momentul în care firma se va închide, vei concura pentu aceleaşi locuri de muncă cu colegii tăi.

Nu ai nicio şansă să avansezi

Este extrem de uşor să ajugi „blocat” la un anumit loc de muncă. Astfel, dacă îţi place ce faci, este confortabil să te conformezi şi să stai pe aceeaşi funcţie ani buni.

Este important însă ca locul de muncă să îţi ofere posibilităţi de a-ţi dezvolta abilităţile şi de a-ţi îmbogăţi cunoştinţele.

Dacă nu mai înveţi nimic nou, iar oamenii din jurul tău tot avansează, nu este o idee bună să mai rămâi la acel job.

Job-ul îţi afectează sănătatea

Niciun loc de muncă sau un salariu nu merită să îţi sacrifici sanătate pentru ea. Stresul de la muncă poate determina apariţia depresiilor, insomniilor, migrenelor şi multe alte afecţiuni. Nu trebuie să permiţi să ţi se întâmple aşa ceva.

Tags: , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×