7 sfaturi practice pentru proiectarea unei prezentari PowerPoint

PowerPoint 2007

In cele mai multe cazuri cand se proiecteaza o prezentare PowerPoint problema cheie o reprezinta ceea ce se doreste ca publicul sa focalizeze. Slide-urile reprezinta ilustratiile pentru prezentare, nu trebuie prezentate ele insele, acestea ar trebui sa sublinieze si sa consolideze subiectul prezentarii, pe masura ce se expune prezentarea, se pastreaza mare parte din text pentru expunerea orala. PowerPoint si alte software-uri de prezentare au functia de a afisa note pe ecranul prezentatorului, ce nu sunt trasmise la proiector.

1.Salvarea prezentarii PowerPoint ca imagine

Este bine cunoscut ca se poate salva o prezentare PowerPoint ca Imagine selectand optiunea “Web page” ,dar daca se doreste salvarea tuturor slide-urilor pentru a forma imaginea? Se deschide prezentarea care se doreste a fi salvata ca imagine, click pe “File-Save As”, se alege tipul de fisier ”JPEG file exchange format”. Din nou click pe butonul “Save”, dupa care sistemul va intreba daca se doreste exportarea tuturor slide-urile PowerPoint sau doar slide-ul actual, potrivit necesitatii ati click pe butonul corespunzator.

2.Sfat pentru comutarea vizualizarii PPT

Cand se face click pe butonul ”View”, daca se tine apasata tasta Shift, se face trecerea la ”slide-ul mama”, dupa care, apasand din nou ”Common View” (dar fara tasta Shift) se redirectioneaza inapoi. Iar daca se face click pe “Slide Browse View”, apasarea tastei Shift duce la comutarea la “speak motherboard edition view”.

3.Derularea automata a slide-ului

Mai intai, se deschid slide-urile, apoi se grupeaza intr-un fisier .exe. Odata grupate, trebuie incluse link-uri catre fisiere media si font incorporat, pentru a include imagini, animatii si sunete in prezentare. Textul incorporat permite citirea prezentarii si de catre alte microcomputere. In acelasi timp, se va seta optiunea „yes” la intrebarea despre includerea playerelor. Se da dublu click pe pngesetup pack generation. Fisierul .exe este solutia, rezultatul lui ppview32. Se Dezarhiveaza slideshow.PPS (slideshow PPS este necesar pentru vizualizarea slide-urilor) se indosariaza intr-un folder, si apoi in acest folder se creaza un fisier text autorun.inf si se introduce dupa cum urmeaza:

Apoi se plaseaza fisierele ppview32.exe, slideshow.PPS and autorun.inf in directorul radacina al CD-ului, astfel incat cd-ul care se scrie, inserat in cd-rom, va fi rulat automat. Alta metoda de rulare a unui DVD este folosirea softului PowerPoint to DVD. Permite tranformarea prezentarii in filme DVD, pastrand toate optiunile originale ale PowerPoint, cum ar fi animatiile, tranzitiiile, sunetele si video clipurile.

4.Utilizarea PPT pentru a realiza logo-ul companiei

Pentru a realiza logo-ul companiei cu ajutorul PowerPoint, este indicat sa se adauge o prima pagina cu texte cu numele acesteia, astfel incat sa se aduca publicitate gratuita companiei. Se executa versiunea “view-mother edition-slide master” a comenzii, in varianta vizualizarii „slide mother version” se plaseaza logo-ul in pozitia corecta, se inchide pentru a reveni la versiunea normala si sa puteti vedea logo in fiecare pagina, deoarece cu logo-ul in vizionarea generala nu poate fi schimbat.

5.Prevenirea modificarii manuscriselor

Daca se doreste prevenirea schimbarii munuscriselor, se alege ”slide shows”-“set showing the way” si apoi in casuta dialog se selecteaza “ in the booth browsing” (ecran complet), acesta poate face ca prezentarea PowerPoint sa arate circulara si de asemenea previne schimabrea proiectului.

6.Localizarea rapida a slide-urilor

Jongland cu PowerPoint, daca se doreste navigarea rapida inainte sau sa revenirea la al cincilea slide, aceasta se realizeaza apasand tasta F5 ,iar apoi apasand tasta de revenire. Daca se doreste sa revenirea la primul slide, din orice locatie din prezentare, exista deseamenea o metoda: se tine apasat mai mult de doua secunde butonul din dreapa al mouse-ului.

Tags: , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×