8 aplicaţii Apple pentru a învăța mai ușor un limbaj de programare

Orice persoană ar trebui să încerce să învețe un limbaj de programare, chiar dacă doar pentru a putea comunica cu persoanele specializate în domeniu cu care lucrează.

Astfel, fie că încercați să obțineți noi abilități sau să vă îmbunătăți aptitudinile deținute, aceste opt aplicații iOS vă pot ajuta să deveniți un programator în limbajul 1337, indiferent de vârstă sau de cunoștințele tehnice.

Hopscotch

Cu toate că această aplicației se adresează copiilor, Hopscotch (gratuită) este un instrument folositor pentru persoanele de orice vârstă care doresc să învețe fundamentele programării.

Jocul costă în a muta și fixa anumite obiecte într-un scenariu, dând anumite valori, iar apoi vă puțeți minuna de animația obținută.

L2Code CSS

Pentru a dobândi anumite abilități în programare nu trebuie să săriți pentru aplicația L2Code CSS (2,99 dolari). Aceasta este, de fapt, un curs pentru CSS, limbajul de programare prin care se definește layout-ul unui site (în timp ce HTML este folosit pentru conținutul site-ului).

Fiecare lecție este explicată într-un mod clar, cu exemplele și intrucţiunile necesare pentru a construi un site de la zero.

Codea

Dacă simțiți că vă pierdeți în atâtea elemente complicate ale programării, aplicația Codea (9.99 dolari) vă poate oferi o documentație necesară pentru a vă ghida. Prin intermediul acestei ei puteți să învățați limbajul de programare Lua și, de asemenea, puteți să exportați proiectele dumneavoastră în Xcode și să le vindeți în App Store.

Cargo-Bot

Cargo-Bot (gratuită) este un exemplu bun pentru ceea ce puteți învăța prin aplicația de mai sus – Codea. De fapt, Cargo-Bot este un joc, prin care creați o macara care mută cutii dintr-o parte în alta și să faceți astfel un anumit aranjament.

Ideea este că aveți mutări limitate, deci trebuie să apelalați la recursivitate, însă primiți puncte bonus pentru alte soluțiile eficiente găsite.

Light-bot

Light-bot (1,99 dolari) a fost creat ca un joc Flash educațional, prin care puteți programa un mic robot să aprindă podeau colorată a unei fabrici nemobilate.

Prin acest proces vă sunt însă prezentate conceptele cheie din informatică. Dacă preluați ideile din joc, programarea devine mult mai ușoară.

Hakitzu Elite: Robot Hackers

Hakitzu Elite: Robot Hackers (2,99 dolari) pare să intimideze la prima vedere, dar oferă o modalitate ușoară de a învăța programarea în JavaScript care se află în spatele multor aplicații web.

Aplicație este de fapt un joc cu roboți care se luptă. Puteți să învățați jocul pas cu pas prin opțiunea de single-player, urmând ca apoi să vă testați abilitățile cu alte persoana care se joacă.

Cato’s Hike: A Programming and Logic Odyssey

Dacă învățați mai ușor lucrurile prin intermediul imaginile, Cato’s Hike: A Programming and Logic Odyssey (4,99 dolari) este o aplicaţie ideală pentru dumneavoastră.

Aplicația presupune găsirea unor soluții prin mutarea unui personaj – numit Cato – prin comenzi care devin din ce în ce mai complexe. Aveți, de asemenea, la dispoziție posibilitatea de a vă crea propriile hărți.

LOGO

LOGO este un limbaj funcțional crea în anii ’60 pentru a preda conceptele programării.

Prin aplicația LOGO (2,99 dolari) trebuie să instruiți o broască ţestoasă mică care se plimbă în jurul unor linii cu forme ciudate, cu ajutorul unor comenzi speciale.

Tags: , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×