8 cărți despre limbajul de programare CSS pentru începători

Există foarte multe lucrurile pe care poți să le înveți despre limbajul de programare CSS, iar una dintre cele mai bune modalități este să citești următoarele cărți destinate, în principal, începătorilor.

1.CSS: The Missing Manual

Autor: David Sawyer McFarland

Majoritatea programatorilor au o părere foarte bună despre cărțile din seria ”Missing Manual”, deoarece informațiile prezentate sunt ușor de înțeles chiar și pentru cei fără experiență. ”CSS: The Missing Manual” acoperă noțiunile de bază ale acestui limbaj de programare, precum și informații mai complexe precum layout-urile CSS.

De asemenea, cuprinde exemple care sunt ușor de înțeles, prin urmare este o carte pe care orice programator începător ar trebui să o citească.

2.CSS Cookbook

Autor: Christopher Schmitt

Această carte este preferată de programatorii care, de obicei, învață mai bine atunci când pun în practică ceea ce fac. Așadar, ”CSS Cookbook” nu pune accent pe teorie, ci trece direct la modul în care poți aduce modificări unei pagini web cu ajutorul limbajului de programare CSS.

3.Teach Yourself CSS in 24 Hours

Autor: Kynn Bartlett

Dacă trebuie să înveți cum funcționează limbajul de programare CSS, ”Teach Yourself CSS in 24 Hours” este o alegere bună. Cartea cuprinde noțiunile de bază ale limbajului de programare, pe scurt și destul de ușor de înțeles.

4. CSS: The Definitive Guide

Autor: Eric Meyer

Această carte nu prea este pentru programatorii începători, însă dacă te vei strădui puțin vei înțelege noțiunile prezentate aici și vei vedea că este extrem de utilă.

5. Cascading Style Sheets by Example

Autor: Steven E. Callihan

”Cascading Style Sheets by Example” este o altă carte pe care orice programator trebuie să o citească. Avantajul ei este reprezentat de faptul prezintă pas cu pas fiecare parte a acestui limbaj de programare.

6. Core CSS

Autor: Keith Schengili-Roberts

Cartea ”Core CSS” poate fi considerată, de fapt, un manual pentru a învăța acest limbaj de programare, prezentând foarte bine și simplu noțiunile de bază.

7. CSS Mastery

Autor: Andy Budd

Această carte este mai mult decât un manual pentru începători pentru că te poartă prin aproape tot ce ar trebui să înveți la început privind limbajul CSS.

8. CSS: The Designer’s Edge

Autor: Molly Holzschlag

Dacă ești un designer și vrei să înveți limbajul CSS, cartea aceasta te poată ajuta foarte mult, însă este destul de complicată pentru programatorii care nu au avut niciodată de a face cu HTML sau cu crearea de site-uri.

Tags: , , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×