Am ajuns în momentul în care toată lumea ar trebui să știe programare?

Probabil citești acest articol pe calculator care rulează sistemul de operare Windows sau OS, folosind browserul Google Chrome sau Firefox. De asemenea, astăzi ți-ai citit e-mailurile, te-ai uitat la postările prietenilor pe Facebook, ai urmărit un videoclip de Youtube și ai trimis un mesaj către un prieten, tot online.

O mare parte din viața noastră este acaparată de calculator: comandăm mâncare online, chemăm taxi-uri printr-o aplicaţie, cumpărăm haine online, aplicăm la job-uri, ne promovăm pe rețele sociale, ne verificăm cardul online, chiar și taxele către stat le puteam plăti din fața unui calculator.

Mai departe dacă ne uităm lângă noi, găsim un smartphone, care are camere foto, GPS, touch screen și o tonă de aplicații. Avem smart TV-uri, tablete şi multe alte dispozitive inteligente.

Și tehnologia cu care interacționăm nu s-a termina aici.

Dacă ne urcăm în mașină, avem un computer de bord, un GSP, plus că autoturismul în sine este făcut plecând de la un program pe calculator, într-o fabrică plină de roboți și de computere.

Pornim mașina și intrăm pe Google Maps să vedem unde trebuie să ajunge. Căutăm pe net pe telefon un loc unde să mâncăm și ne rezervăm vacanțele online.

Tehnologia a ajuns și mai departe: un avion are un pilot automat, un program care face același lucru ca și un om (care a fost însă instruit ani buni).

Mai departe, există sateliți artificiali și stații spațiale care fac poze, dau prognoza meteo și ne fac legături telefonice.

Toate acestea menționate mai sus sunt posbile pentru că există anumite programe și aplicații care le fac posibile.

Altfel spus, ceea ce poartă numele de ”software” acaparează toată lumea, tot universul. Și asta e doar începutul. Fără să ne dăm seama, în curând, vom ajunge să purtăm tehnologie pe noi, să verificăm dacă am încuita ușa de la intrare cu smartphone-ul, vom folosi roboți să ne trimită acasă comanda pentru mâncare și, de ce nu, să ne facă curațenie.

În acest context, în ultima perioadă tot a existat o dezbatere privind faptul că orice persoană ar cam trebuie să învețe programare, iar unele țări din nordul Europei cam iau în serios aceast lucru incluzând ore de programare chiar din clasa întâi.

Așadar, am ajuns sau nu în momentul în care toată lumea ar trebui să înveţe programare?

Tags: , , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×