Atrage Atentia Angajatorului – Model CV Programator

Desi exista peste 200.000 de locuri de munca pentru programatori doar pe LinkedIn, concurenta este mai mare ca niciodata. Pentru a obtine un job de programator in 2020, ai nevoie de un CV (Curriculum Vitae) care sa iasa in evidenta si care sa prezinte cele mai bune realizari ale tale.

Prin acest articol ne propunem sa te ajutam sa alegi abilitatile potrivite pentru postul pe care il vizezi si sa descrii experientele de pana acum intr-un mod clar si succinct.

Sfaturi generale

  • Prezinta DOAR experienta relevanta pentru postul la care aplici
  • Daca ai deja un CV conceput, adapteaza-l in functie de cerintele job-ului
  • Scoate in fata realizari cuantificabile (ex. imbunatatirea vitezei site-ului cu X secunde)
  • Documenteaza toate proiectele de care esti mandru (link-uri catre pagini web, aplicatii)
  • Adauga elemente de unicitate (voluntariat, soft skills)

Experienta profesionala

Este primul paragraf citit de catre angajator, asa ca ai grija sa fie cat mai relevant. Listeaza rolurile pe care le-ai detinut in ordine invers cronologica, numele fiecarei companii, principalele tale responsabilitati si insista pe rezultatele pe care ai reusit sa le obtii folosind exemple cat mai concrete.

Studiile arata ca un progranator petrece in medie 2.5 – 3 ani in cadrul unei companii. In cazul in care ai fost insa implicat in proiecte mai scurte, nu te lasa descurajat ci insista pe obiectivele pe care le-ai indeplinit. De cele mai multe ori, rezultatele exprimate clar si de impact primeaza in fata unei experiente lungi si vagi.

TOP Competente pe care sa le ai in CV ca programator

Specifica cu exactitate ce tehnologii stapanesti (limbaje de programare, framework-uri), folosind atat numele lor cat si acronimele, si estimeaza nivelul cunostiintelor tale in raport cu acestea. Poti folosi un sistem simplu, mai jos un model, unde am evaluat cunostiintele fiecarui limbaj si le-am ordonat descrescator, de la expert la incepator. Ai grija ca acestea sa corespunda cat mai mult posibil cu cele cerute in descrierea postului.

javascript *****
html *****
php ***
java ***
c# ***
c++ **
sql *
python *
***** expert  
*incepator

 

Concentreaza-te pe rezultatele obtinute

Prezinta-i viitorului tau angajator impactul pozitiv pe care l-ai putea avea in cadrul companiei. Cea mai buna modalitate de a face asta este prin exemplificarea clara, demonstrata prin cifre a aportului tau in cadrul echipelor in care ai lucrat. Iata mai jos un model pe care ai putea sa il replici cu succes.

Lead Applications Developer – IBM Romania
Mai 2020 – Iunie 2017
Responsabil de indrumarea echipei de dezvoltare in proiectarea, dezvoltarea, codarea, testarea si depanarea aplicatiilor de stocare in Cloud.

  • coordonarea unei echipe cross functionale de 10 experti – UI, UX, programare, testare, BA
  • pilotarea agila a peste 5 proiecte de dezvoltare aplicatii dedicate clientilor
  • lansarea de 3 noi aplicatii concretizare prin vanzari de peste XXXXX euro

Lauda-te cu proiectele de care esti mandru

CV-ul reprezinta una din putinele situatii in care lauda de sine este binevenita. In calitate de programator, o sectiune dedicata proiectelor de care esti mandru va evidentia in mod clar punctele tale forte. Considera asta ca pe un portofoliu – include aici link-uri catre pagini create de tine, aplicatii, jocuri, blog.

Include CELE mai relevante certificari, diplome obtinute

Domeniul programarii este extrem de dinamic, iar pentru a castiga teren in fata altor canditati este indicat sa pastrezi in CV o sectiune dedicata certificarilor. Deoarece exista foarte multe organisme de certificare, concentreaza-te pe cele mai relevante, cu autoritate demonstrata, recunoscute de angajatori – indiferent daca sunt obtinute in urma unor cursuri in clasa sau online.

Soft skills si limbi straine

Desi tehnologiile sunt cele care cantaresc cel mai mult in luarea unei decizii la angajare, nu uita sa incluzi in CV calitatile tale personale si interpersonale. Iata cateva exemple: bun comunicator, spirit de echipa, gestionarea eficienta a stresului, time management, etc. Pe langa limbajele de programare, trece si limbile straine pe care le stapanesti – incearca sa nu te rezumi doar la engleza.

Pe internet circula foarte multe template-uri de CV online, cel mai intalnit fiind cel in format Europass, insa recomandarea noastra este sa iti realizezi propiul model urmand sfaturile de mai sus. Indata ce ai completat informatiile specifice fiecarei sectiuni, ai adaugat datele tale de contact si o poza reusita 😊 transforma fisierul CV Word in CV PDF – arata intotdeauna mai ingrijit.Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×