Care este cel mai bun limbaj de programare pentru Internet of Things?

Deşi pare un concept puţin cam SF, în viitorul apropiat, Internet of Things va acapara întreaga tehnologie, din întreaga lume. Studiile arată că în umătorii cinci ani peste16 miliarde de dispozitive vor deveni interconectate prin ceea ce poartă numele de Internet of Things.

Şi pentru ca toate aceste dispozitive să poată fi conectate şi să poate comunice între ele este nevoie de programare.

Programatorii pot alege dintr-o gama destul de largă de limbaje de programare dacă vor să contribuie la interacțiunile dintre dispozitive inteligente unice interconectate prin infrastructura Internet actuală.

1. C

Fără nicio îndoială, C este unul dintre limbajele de programare esenţiale în ecosistemul Internet of Things

2. C++

C++ este limbajul de programare folosit frecvent în proiectele care rulează Linux şi este, de asemenea, utilizat în progrmarea embedded. Prin urmare, este un limbaj care ajută mult la dezvoltarea Internet of Things.

3. Java

Java este considerat de către experţi limbajul de programare care reprezintă cea mai bună alegere pentru Internet of Things, fiind un limbaj care poate fi utilizat pe scară largă în multe segmente ale IT-ului.

Tags: ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×