Care este viitorul limbajul JavaScript? Iată ce cred programatorii

JavaScript este unul dintre cele mai populare de programare în prezent. Însă, specialiştii au părere împărţite: unii îl iubesc, iar alţii îl urăsc. De ce? Pentru a răspunde la această întrebare şi pentru a vedea care este viitorul acestui limbaj de progrmare, un dezvoltator din Japonia a efectuat un studiu. Răspunsurile primite sunt cât de poate de interesante.

În cadrul studiului, au participat peste 9.000 de programatori din întreaga lume.

Una dintre cele mai uimitoare lucruri aflate despre JavaScript este că dezvoltatorii consideră limbajul de programare excesiv de complex. Astfel, 30% din programatorii chestionaţi sun că JavaScript este prea complex, iar 33% sunt de părere că limbajul de programare se schimbă prea repede.

Însă, în ciuda acestor lucruri, 49% dintre cei intervievaţi sunt că şi-ar dori ca JavaScript să fie principalul lor limbaj folosit.

În plus, studiul a mai arătat că nu se poate vorbi de JavaScript ca un limbaj singural. Programatorii au adus, aşadar, în discuţii şi extensii ale limbajului, precum ECMAScript 6, CoffeeScript şi TypeScript, toate fiind apreciate de participanţii la cercetare.

Plecând de la rezultatele studiului, programatorul nipon spune că deşi viitorul JavaScript nu pare aşa de luminos, însă se pare că direcţia în care se dezvoltă acest limbaj de programare este una corectă.

Tags: , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×