Câteva sfaturi pentru alegerea unui limbaj de programare

Există anumite idei preconcepute și larg răspândite atunci când căutăm informații despre alegerea unui limbaj de programare pe care dorim să îl învățam.

Alegerea unui limbaj de programare diferă de la un proiect la altul, însă dacă suntem cu adevărat pasionați de acest domeniu nu ne va fi greu să mai învățam un limbaj de programare nou.

De exemplu, dacă vrei să creezi o bază de date ai nevoie să cunoști anumiți algorimti de stocare eficientă. Iar dacă vrei să creezi web site-uri de e-commerce este nevoie de cu totul alt limbaj de programare.

Un sistem de supraveghere necesită procesare în timp real, folosind sisteme embedded. Astfel, toate aceste aplicații sunt create ulizând diverse limbaje de programare.

Deseori se pune întrebarea dacă putem dezvolta aceeași aplicație utilizând limbaje diferite. Răspunsul este unul pozitiv, însă dacă ne referim la caracteristicele aplicațiilor în parte nu mai putem vorbi de aceeași eficienţă.

Un programator profesionist va alege mereu limbajul de programare potrivit pentru proiectele pe care le are, limbajul de programare care îi va consumă cel mai puțin timp și limbajul de programare cu care el se simte cel mai confortabil.

Există două aspecte extrem de importante atunci când vine vorba de învățarea unui limbaj de programare. În primul rând, trebuie să înveți și sintaxa acelui limbaj și, în al doilea rând, este necesar să înveți și semantica.

Sintaxa are legătură cu structura limbajului, în timp ce semantica ține de validitatea codului scris.

Cu cât cunoști mai multe limbaje de programare, cu atât vei putea să înțelegi importante celor două elemente precizate mai sus.

Este important să se înțeleagă faptul că nu există „cel mai bun” limbaj de programare, dacă vorbim la modul general. Există doar „cel mai potrivit” limbaj de programare pentru a face un anumit lucru.

Alegerea unui limbaj de programare depinde și de beneficiile pe care acesta ți-l aduce.

Atunci când alegi un limbaj pe care să îl înveți, ar fi indicat să vorbești cu un programator cu experiență, care să te îndrume, și să vezi mai exact cu merge și piață locurilor de muncă, pe segmentul pe care l-ai ales.

Tags: , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×