Ce ar trebui să înveţi după un interviu pentru un job?

Ai un CV de care eşti mândru, ai scris şi o scrisoare de intenţie şi ai avut şi un interviu interesant cu angajatorul, însă din păcate nu ai fost tu cel ales.

Chiar dacă la început ai putea să te gândeşti că este ceva în neregula cu tine, nu te agita prea mult. Nu trebuie să te acuzi! S-ar putea să fi fost o altă persoană care se potrivea mai bine cu cerinţele job-ului sau poate nu ai reuşit să îţi scoţi în evidenţă calităţile atât de bine precum ai crezut.

Respingerea îţi poate pica destul de greu, însă cel mai bine ar fi să o primeşti ca o experienţă care nu face nimic mai mult decât să îţi ofere mai multe experienţă.

O idee extrem de bună ar fi să ceri un feedback după interviu pentru a ştii ce a mers prost.

Şi dacă vrei să priveşti refuzul într-o lumină mai pozitivă, mai jos vei găsi câteva lecţii pe care le poţi învăţa:

1. Trebuie să fii încrezători însă nu arogant

Un nivel de încredere este, cu siguranță, o calitate bună pentru a demonstra că interlocutorul are în faţa lui cineva care este sigur pe el Totuși, există o linie fină între încredere și aroganță.

Nu te duci la interviu cu presupunerea că ideea că job-ul este al tău, deoarece acest tip de atitudine nu este foarte atractivă pentru un viitor angajat.

2. Părţile pozitive ale tale şi cele negative

Interviurile de angajare reprezintă o modalitate bună de învățare despre punctele tale forte, precum şi părţile tale negative. Dacă eşti capabil să îţi identifici punctele slabe este un lucru bun, pentru ca demonstrează conștientizarea de sine și motivația pentru a-ţi aduce îmbunătățiri.

3. Fii curios

Pune întotdeauna întrebări într-un interviu de angajare! Acesta ar trebui să fie un proces bidirecțional, astfel încât să poţi afla tot ce vrei să știi despre funcţia și compania respectivă. În plus, acest lucru demonstrează că ești cu adevărat interesat de locul de muncă.

Tags: , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×