Ce aşteptări au managerii vs. Ce pot oferi tinerii absolvenţi

Din ce în ce mai mulţi manageri se plâng de tinerii absolvenţi, de faptul că aceştia nu sunt îndeajuns de bine pregătiţi pentru a prelua responsabilităţile, chiar dacă au terminat o facultate, iar CV-ul lor este unul ok.

Hay Group a intervievat 450 de manageri şi 450 de tineri absolvenţi din Statele Unite, India şi Chinaşi a ajuns la o conclizie dramatică: un număr extrem de mare de manageri (76%) consideră că tinerii nu sunt pregătiţi pentru job-urile pe care ei le oferă pentru tinerii absolvenţi.

Aşadar, ce stă în spatele acestei mari probleme?

Abilităţile deţinute de tineri:

– ambiţie

– implicare

– pasiune

– inteligenţă

– cunoşte solide în IT

Ce le lipseşte însă acestor tineri? Managerii afirmă că absolvenţii de facultate nu deţin aşa-numită inteligenţă emoţională care joacă un rol extrem de important în orice mediu de muncă.

Şi după cum ştim, inteligenţa emoţională este necesară pentru a fi puternic motiviat, pentru a-ţi stabili priorităţile şi pentru a avea colaborări productive la locul de muncă.

Cum se aşteaptă managerii să fie noii angajaţi?

– să ştie să coopereze cu colegii

– să se adapteze repede

– să fie deschişi la diversitate

– să fie empatici

– să comunice într-un mod clar

– să ştie să asculte

Tags: , , , , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×