Ce este nou in Excel 2010

Excel 2010

Microsoft Excel 2010 face parte din suita Office 2010 si este una din cele mai discutate aplicatii. Foaia de calcul din Excel 2010 aduce imbunatatiri semnificative fata de Excel 2007.

De exemplu, erorile de inregistrare a macrourilor din Excel 2007 au fost reparate. De acum exista posibilitatea de a construi grafice in macrouri fara a avea bug-uri.

O noutate principala este faptul ca Excel 2010 este web free, ceea ce inseamna ca putem testa si folosi aplicatii fara sa fie nevoie sa instalam soft-ul in PC, pentru ca exista si in format online.

Imaginea de mai jos este foarte sugestiva. Se poate observa trecerea de la Microsoft Excel 2003 la Microsoft Excel 2010. Nu este diferenta doar la design ci si la noile functionalitati pe care le are Excel 2010.

Excel 2010


O alta noutate este ca Excel 2010 a inlocuit clasicul Meniul File cu Backstage View. Mai jos este o imagine cu aceasta noua optiune adusa de Excel 2010:

Excel 2010


Un alt lucru nou il constituie modul protejat de deschidere a documentelor. Pentru siguranta computerului dumneavoastra, fisierele pot fi deschise in modul Protected View. Astfel se reduc riscurile care pot aparea in cazul fisierelor nesigure.

Excel 2010


O alta noutate o reprezinta noua functie Collaborative Editing. Aceasta functie permite ca acelasi fisier sa fie deschis si utilizat simultan de cel putin doi utilizatori, iar modificarile facute de oricare dintre ei sa fie vazute imediat de ceilalti utilizatori.

Excel 2010 ne aduce si Sparklines and Slicers. Acestea ne ajuta atunci cand vrem sa realizam rapoarte personalizate si tabele pivot in Excel. Sparklines sunt acele grafice in miniatura care se potrivesc in interiorul celulelor din foaia de lucru individuale.

Excel 2010


Per total Excel-ul aduce cele mai multe si vizibile imbunatatiri, comparativ cu celelalte aplicatii din suita Office 2010.

Tags: , , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×