Ce este un Unit Test?

Unit Test sau testarea unitara defineste cel mai amanuntit nivel de testare software.

Pentru a testa cu usurinta functionalitatea unui program, acesta trebuie impartit in componente individuale denumite unitati. Prin unitati intelegem cea mai mica parte testabila a unui software.

Prin urmare, procesul denumit Unit Test reprezinta testarea celei mai mici parti a unui program. Scopul acestuia este de a valida daca fiecare unitate a software-ului functioneaza asa cum a fost proiectata.

O unitate are de obicei are una sau cateva intrari si o singura iesire. In programarea procedurala, o unitate poate fi un program individual, o functie, o procedura etc.

In programarea orientata spre obiect, de exemplu, Java, cea mai mica unitate este o metoda, care poate apartine unei clase de baza / super clasa, unei clase derivata / copil sau o clasa abstracta. Invata totul despre clasele folosite in Java.

Avantajul acestei metode este ca prin testarea unor mici unitati, problema este simplu de localizat si separat, astfel incat codul sa poata fi rescris fara a afecta functionalitatea intregii aplicatii.

In esenta, testarea unitara a contribuit la cresterea vitezei de programare si la micsorarea numarului de bug-uri.

 Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×