Ce limbaj de programare ar trebui să înveți

Există o mulțime limbaje de programare, iar pentru a alege ce limbaj ar trebui să înveți trebuie să ții cont de ceea ce vrei să faci.

Pentru a edita pagini web

Dacă vrei să creezi un site ar trebuie să începi prin a învăța HTML sau CSS.

HTML este prescurtarea de la „Hyper Text Mark-up Language” și este codul care sta la baza creării paginilor web. Prin acest limbaj poți mai degrabă să realizezi structura unei site, fiind folosit în paginile web în care se prezintă informații.

CSS vine de la „Cascading Style Sheets”, iar limbajul este folosit controla modul în care arată o pagină web, de exemplu, culoarea scrisului sau poziționare în pagină a textului.

Pentru a face paginile web interactive

Dacă vrei ca pagina web să fie interactivă (să încarce automat anumite informații, de exemplu), trebuie să înveți JavaScript sau jQuery.

JavaScript este un limbaj de programare „frontend” sau „client-side”, ceea ce înseamnă că rulează pe browserul web al persoanei care vizitează site-ului, iar jQuery este o platformă de dezvoltare JavaScript prin care interacțiunea unei pagini web poate să fie mai atractivă.

Pentru ca utilizatorii să posteze informații

Dacă vrei să dezvolți o aplicație web cu ajutorul căreia utilizatorii să se autentifice și să posteze informații despre ei (precum Facebook sau Tweeter) ar trebui să înveți un limbaj de programare „abackend” sau „server-side”, precum PHP, Java, Python, Ruby sau JavaScript.

Cu ajutorul acestor limbaje de programare poți să faci același lucru sau aceleași proiecte, așadar poți să alegi unul preferat pe care să îl înveți.

Tags: , , , , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×