Ce limbaj de programare trebuie să înveţi dacă vrei să creezi aplicaţii pentru smartphone-uri

În luna iunie a anului curent erau disponibile în Play Store peste 2,2 milioane de aplicaţii care rulează pe Android, iar în App Store 2 milioane de aplicaţii pentru dispozitivele cu iOS.

Există o mulţime de programatori care au dezvoltata aceste aplicaţii, dar dacă ne gândim că în 2016 numărul de smartphone-uri existente la nivel mondial va depăşi 1,4 miliarde, cele peste 4,2 milioane de aplicaţii nu ni se mai par multe.

Mai jos vei găsi o listă cu limbajele de programare pe care ar trebuie să le înveţi dacă vrei să dezvolţi aplicaţii pentru dispozitivele mobile.

1. HTML 5

2. Java

3. Swift

4. Objective C

5. C#

Oricare limbaj de programare ai alege din această listă vei putea crea aplicaţii pentru smartphone-uri sau pentru tablete.

Dacă vrei să te axezi pe dispozitivele Apple ai putea să alege Swift, acesta merge însă foarte bine cu Objective C, iar în ceea ce priveşte dispozitivele cu sistemul de operare Android, Java şi HTML 5 pare a fi alegere perfecte.

Deşi pare că s-ar situa pe ultimul loc, situaţia privind limbajul de programare C# este un pic diferită, în condiţiile în care 38% din dezvoltatorii pe mobile îl folosesc în crearea aplicaţiilor lor.

Tags: , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×