Ce limbaje de programare poţi învaţa în 2015?

Şi 2015 va fi un an bun pentru programatori, în condiţiile în care se estimează că numărul ofertelor de muncă pe acest segment va avansa cu cel puţin 8 procente. În plus, specialiştii spun că şi salariile vor creşte. Toate acestea vin în contextul unei economii mondiale destul de dificile şi în condiţiile în care piaţa muncii se confruntă, în continuare, cu multe provocări.

Dacă eşti deja programator este, cu siguranţă, o perioadă bună să înveţi un alt limbaj de programare. Totodată, cei care îşi căută un loc de muncă s-ar putea îndrepta către acest domeniu.

Prin urmare, care ar fi cel mai potrivit limbaj de programare pe care să îl înveţi în acest an?

Java

Java este unul dintre cele mai populare limbaje de programare, iar acesta poate fi folosit pentru a crea o mulţime de aplicaţii pentru diferiţi utilizatori. Trebuie să nu uităm şi faptul că Java este limbajul principal cu care se dezvoltă aplicaţiile Android pentru dispozitivele mobile.

JavaScript

Orice website foloseşte JavaScript, sau, cel puţin, aşa ar trebui dacă vrea să fie unul interactiv. Astfel, şi acesta este un limbaj de programare pentru care cererea este destul de mare.

Perl

Pare Pearl un limbaj de programare exoteric? Da.

Pare Pearl un limbaj de programare confuz? Da.

Cu toate acestea Pearl este un limbaj extrem de puternic şi o componentă cheia a securităţii cibernetice. Perl a susţinut internetul încă de la începuturile sale și este considerat în continuare un instrument-cheie pentru orice profesionist IT.

C#

C# este limbajul de programare principal folosit pe platformele Microsoft.

Objective-C

Dacă vrei să dezvolţi aplicaţii pentru sistemul de operare iOS, trebuie să înveţi Objective-C. Chiar dacă Apple are acum un nou limbaj de programare – Swift, Objective-C este în continuare limbajul de programare fundamental pentru ecosistemul Apple.

PHP

PHP şi MySQL sunt instrumentele esenţiale de care ai nevoie pentru a crea aplicaţii web moderne.

.NET

Chiar dacă nu este chiar un limbaj de programare de sine stătător, .NET reprezintă o cheie pentru platforma cloud a Microsoft.

În plus, datorită eforturilor depuse de Microsoft, .NET se apropie acum de platformele Google și Apple. Ca urmare, puteți folosi NET astăzi cu o varietate mare de limbaje de programare pentru a crea aplicații care acceptă cu ușurință mai multe platforme.

Swift

Deşi nu are nici măcar un an, limbajul de programare Swift a capturat ochii și tastaturile dezvoltatorilor din întreaga lume. Acest limbaj de programare este rapid și ușor, dedicat sistemelor de operare Mac și iOS Apple. Sintaxă prietenoasă a limbajului face posibil pentru oricine să dezvolte o aplicaţie pentru iOS sau Mac OS X.

Tags: , , , , , , , , , , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×