Ce limbaje de programare trebuie să înveţi dacă vrei să lucrezi în sistemul bancar?

Şi în sistemul bancar există o mulţime de locuri de muncă pentru programatori, iar dacă vrei să îţi găseşti un loc de muncă ca programator în domeniu ar trebui să te axezi pe limbajele de programare prezentate mai jos.

Potrivit unei analize realizate de eFinancialCareers, cele mai multe job-uri de programator în bănci sunt pentru următorii programatori:

1.Java

Java se situează pe primul loc mai ales pentru că există foarte multe oferte de locuri de muncă şi nu că ar exista un deficit de persoane specializate pe acest limbaj de programare. Java rămâne limbajul de programare de bază pentru marea majoritate proiectelor de tehnologie bancară, de la sisteme de comercializare, sisteme de stabilire a prețurilor sau platforme de management.

2. C#

Băncile de investiții vânează programatorii C# de tineri, oferind pachete salariale foarte atractive. Acest limbaj de programare este în special pentru platformele de tranzacţionare. De exemplu, bănci cunoscute la nivel mondial, precum Societe Generale (proprietarul BCR) si Morgan Stanley recrutează şi acum programatori care cunosc acest limbaj de programare.

3. Python

Utilizarea limbajului de programare Python în băncile de investiţii a crescut în ultimii ani. Pe acest segment există o oferă destul de bună, atât din partea băncilor, cât şi a abilităţilor programatorilor.

4. HTML 5

Băncile angajează destul de mulţi programatori care cunosc HTML 5. Aplicaţiile web ale băncilor şi aplicaţiile pentru tranzacţionare sunt create cu acest limbaj de programare, însă locuri de muncă oferite nu sunt atât de multe, iar majoritatea angajatorilor apreciează programatorii care cunosc, pe lângă acest limbaj, şi altele precum CSS sau Java.

5. C++

C ++ este încă folosit pentru experţii în modele de tarifare pentru produsele structurate şi instrumente financiare derivate. Cererea este însă mare pentru anumite anumite aplicații în timp real sau pe eTrading şi eMM.

Tags: , , , , , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×