Ce trebuie să înveţe programatorii care nu au experienţă în domeniul IT

Toate lumea vrea la ora actuală să lucreze în domeniul programării, în condiţiile în care companiile din acest domeniu oferă o mulţime de locuri de muncă.

Iar pentru a lucra în acest domeniu, trebuie să învăţaţi un limbaj de programare. Însă, alegerea limbajului de programare pe care îl învăţaţi poate face diferenţa atunci când îţi cauţi un loc de muncă.

În condiţiile în care există o multitudine de limbaje de programare, un dezvoltatori afla la început de drum se poate, aşadar, simţi puţin bulversar.

Aşadar, ce limbaj de programare poţi învăţa?

Zed A. Shaw, autorul cărţii „Learn Python The Hard Way” şi un dezvoltatori de renume, are răspunsul perfect pentru tine:

„Nu încerca să înveţi un limbaj anume, ci învaţă bazele programării pentru patru limbaje”.

Acesta le explică celor care vor să lucreze în IT că trebuie să se facă diferenţa dintre programatorii aflaţi la început de drum şi cei cu zero experienţă.

Aşadar, autorul le recomandă celor cu experienţă zero experienţă să înceapă să înveţe lucruri simple care stau la baza competenţelor de programare, incluzând aici şi istoria programării. Aceste lucruri sunt deja ştiute de programatorii afla la început de drum.

De ce recomandă expertul patru limbaje de programare pentru cei cu experienţă zero?

Răspunsul e simplu: În timp ce majoritatea programatorilor încep să înveţe un singur limbaj, cei cu experienţă zero au nevoie de mai mult pentru că trebuie să îşi lărgească bazele de cunoştinţe şi să înţeleagă elementele care stau la baza programării.

Tags: , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×