Cele mai absurde politici de HR

Deşi cele mai multe companii îşi dau seama că nu pot trata angajaţii ca pe nişte copii de gradiniţă, încă mai există firme care impun nişte politici absurde de HR.

Managerii care impun aceste reguli nu vor să înţeleagă că politicile lor nu fac decât să streseze angajaţii şi să îi demotiveze.

Angajaţii nu au voie să îşi ia concediu medical

Deşi pare ireal, încă mai există companii care nu acceptă ca angajaţii săi să îşi ia concediu medical. În cel mai rău caz, dacă este neapărat nevoie, firmele ar trebui să ceară angajaţilor să lucreze de acasă în acest caz.

Impunerea unui stil vestimentar

Companiile angajează adulţi, iar adulţi ar trebui să ştie cum să se îmbrace. Nu este nevoie să se impună un cod vestimentar, iar dacă la serviciu vin persoane îmbracate ca în club sau ca la plajă, managerii ar trebui să aibă o discuţie privată cu acestea.

Fără telefoane şi email-uri personale

În momentul de faţă, s-a ajuns în situaţia în care angajaţii se gândesc la treburile de la birou când stau acasă şi la lucruri persoanele când sunt la birou. Un manager sfătuia mereu angajaţii săi să îşi rezolve problemele personale la începutul programului de muncă, asfel încât după aceea aceştia să aibă mintea limpede şi să nu fie deconcentraţi toate ziua.

Birourile nu pot fi decorate

Angajaţii ar trebui să fie liberi să îşi pună pe birou şi lucruri personale dacă vor acest lucru. Fie că este vorba de un obiect decorativ sau de o fotografie cu familia, birourile angajaţilor ar trebui să arată aşa cum vor ei. Dacă nu se întâmplă acest lucru, locul de muncă începe să semene cu o închisoare – gri, fără culoare.

Tags: , , , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×