Cele mai bune 10 limbaje de programare pe care să le înveți în 2015

Domeniul IT oferă multe locuri de muncă, iar salariile sunt pe măsura așteptărilor, în special pe segmentul de programare. Unele limbaje de programare sunt la mare căutare, la ora actuală, fie că ești la începutul carierei, fie că este deja lucrezi în domeniul.

Așadar, dacă vrei să înveți un limbaj de programare nou sau vrei să îți înveți alt limbaj de programare, mai jos vei găsi o listă cu topul celor mai căutate limbaje, în acest an.

1. C

Limbajul de programare C este unul dintre cele mai vechi și mai răspândite limbaje, la nivel mondial. În plus, acesta stă la baza mai multor limbaje de programare, la fel de cunoscute ca și acesta. Dacă decizi că aceasta este limbajul de programare pe care vrei să îl înveți, cu siguranță că ai făcut o alegere bună.

2. C++

C++ a fost inițial conceput pentru a complete limbajul C. Acesta ”se regăsește” pe aproape orice platformă, inclusiv sisteme de operare, programe și jocuri.

3. C#

C# a fost dezvoltat de Microsoft, fiind parte din inițiativa .NET. Este un limbaj de programare care combină principiile C și C++ și care este folosit pe platformele Microsoft și Windows.

4. Java

Java a fost mereu un limbaj de programare extrem de popular, întrucât este foarte versatil. Poți folosi acest limbaj pentru a dezvolta aplicații.

5. JavaScript

Dacă vrei să creezi site-uri sau aplicații interactive, trebuie neapărat să înveți JavaScript. Dezvoltat de Netscape, sintaxa limbajului de programare este similar cu cea a Java sau a C++.

6. Python

Python este un limbaj de programare destul de simplu și ușor de învățat, mai ales pentru începători, deoarece sintaxa lui este una compactă.

7. PHP

PHP este limbajul de programare creat pentru a dezvolta website-uri și care poate fi cu ușurință încorporat în HTML.

8. Ruby

Ruby este un limbaj de programare util pentru designerii web și pentru cei care dezvoltă aplicații. Este un limbaj open source și, în special, foarte prietenos pentru începători.

9. Objective-C

Ca și multe alte limbaje de programare, Objective-C are la bază limbajul de programare C, însă spre deosebire de alte limbaje, aceasta stă la baza sistemul de operare iOS. La ora actuală, Objective-C este considera limbajul de programare principal folosit pentru a crea programele care să ruleze pe dispozitivele Apple.

10. Swift

Acest limbaj de programare poate fi utilizat foarte bine alături de Objective-C. Dacă nu știi Objective-C, ar fi mai bine să nu treci direct la Swift, mai ales că Objective-C este destul de simplu și de ușor de învățat.

De ce am ales aceste 10 limbaje de programare?

Principalul motiv este că aceste limbaje de programare au reușit să demonstreze că sunt la mare căutare. Toți specialiștii în domeniu sunt de părere că ele vor continua să fie la fel de bine primite și în 2015, existând mai multe studii care susțin că Java, JavaScript, Python și PHP se află în vârful clasamentului, iar C, C++, C#, Ruby și Objective-C au, de asemenea, rezultate foarte bine.

Tags: , , , , , , , , , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×