Cele mai bune cărţi pentru dezvoltatorii de aplicaţii Android

Android este unul dintre cele mai populare sisteme de operare, la ora actuală milioane de smartphone-uri şi tablete rulând acest sistem de operare, în întreaga lume. Acesta urmăreşte structura Linux şi a fost creat de compania Android Inc, pe care Google a preluat-o în anul 2005.

Dacă vrei să găseşti o serie de cărţi destul de bune special făcute pentru dezvoltatorii de aplicaţii Android, poţi consulta lista prezentată mai jos:

1. Android Programming: The Big Nerd Ranch Guide (Big Nerd Ranch Guides)

(Bill Philips & Brian Hardy)

În cartea lor, Bill Philips şi Brian Hardy oferă sfaturi utile şi practice dezvoltatorilor de aplicaţii Android. Cartea începe cu noţiunile de bază de care orice programator are nevoie şi continuă să prezinte informaţii într-un mod excelent.

În plus, cartea este scrisă într-un stil accesibil şi seamănă, mai degrabă, cu un tutorial, în cadrul căruia începătorii îşi pot testa abilităţile dobândite cu ajutorul exerciţiilor oferite la finalul fiecărui capitol.

2. Android Design Patterns: Interaction Design Solutions for Developers

(Greg Nudelman)

Greg Nudelman, specialist în domeniul dispozitivelor mobile, oferă în cartea sa sfaturi practice în ceea ce priveşte experienţa utilizatorilor. “Android Design Patterns: Interaction Design Solutions for Developers” este, mai degrabă, o cartea pentru programatorii cu experienţă şi oferă o strategie prin care se pot dezvolta aplicaţii pentru dispozitive multiple.

3. Android User Interface Design: Turning Ideas and Sketches into Beautifully Designed Apps

(Ian G. Clifton)

Autorul cărţii, Ian G. Clifton, explică în lucrarea sa importanţa pe care designul interfeţei de utilizator în domeniul aplicaţiilor mobile. De asemenea, el oferă o serie de sfaturi despre ce trebuie să faci pentru ca aplicaţia creată de tine să se diferenţieze de restul aplicaţiilor concurente.

Cartea se adresează atât programatorilor cu experienţă, cât şi dezvoltatorilor fără experienţă. Însă, această cartea trebuie neapărat citită de programatorii începători întrucât oferă exemple de cele mai des întâlnite greşeli care sunt făcute atunci când o persoană dezvoltă, pentru prima data, aplicaţii Android.

În plus, din recenziile făcute de programatori, cartea ajută destul de mult atunci când vine vorba de eficienţă.

4. Android Recipes: A Problem-Solution Approach

(Dave Smith & Jeff Friesen)

Aceasta este una dintre cărțile cele mai cuprinzătoare disponibile pentru dezvoltarea de aplicaţii Android, deoarece oferă exemple de cod pentru fiecare concept explicat.

Aceasta carte este destinată dezvoltatoriilor cu experiență, în procesul de învățare a practicilor de dezvoltare eficiente, cum ar fi utilizarea de biblioteci externe, utilizarea Android NDK (pentru a stimula performanța aplicației), precum și sfaturi pentru a dezvolta diferite tipuri de aplicații.

5. Programming Android

(Zigurd Mednieks, Laird Dornin, G. Blake Meike & Masumi Nakamura)

Această carta este unul dintre cele mai bune ghiduri care există dacă vrei să înveţi să dezvolţi de la zero aplicaţii Android. Citind această lucrare vei învăţa cum să creezi orice tip de aplicaţie Android şi cum să dezvolţi interfeţe de utilizator prietenoase şi inovative.

6. Hello, Android: Introducing Google’s Mobile Development Platform (Pragmatic Programmers)

(Ed Burnette)

Oricine doreşte să înveţe să creeze aplicaţii Android trebuie să înţeleagă procesul dezvoltarea ale Google. Această cartea este un ghid pentru a putea înţelege acest lucru. La început sunt prezentate aplicaţii simple, urmând cad după aceea să fie explicate cele mai complexe aplicaţii Android.

7. Beginning Android Games

(Mario Zechner)

Pentru programatorii care vor să dezvolte jocuri pentru sistemul de operare Android, această cartea reprezintă un bun pas pentru a începe. “Beginning Android Games” explică tot ce ar trebuie să ştii pentru a începe să scrii codul pentru un joc.

Tags: , , , , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×