Cele mai cautate calităţi de programare

Domeniul IT continuă să ofere cele mai multe locuri de muncă, atât la nivel național, cât și la nivel internațional. Potrivit RecruiteX, angajările în sectorul IT au înregistrat o creștere semnificativă în perioada ianuarie – aprilie 2015, comparativ cu perioada octombrie – decembrie 2014.

Într-un mediu așa optimist, însă, nu toată lumea reușește să își găsească un loc de muncă. Principalul motiv este reprezentat de faptul că tehnologia avansează rapid, iar specialiștii IT trebuie să învețe și să se adapteze la fel de rapid.

Așadar, care sunt calitățile pe care specialiștii în recrutări le caută atunci când decid să angajeze sau nu o persoană?

În primul rând, o mare parte dintre job-urile disponibile se adresează programatorilor cu experiență.

În continuare, cel mai căutat limbaj de programare este Java, mai ales că acesta este cel care va pune lucrurile în mișcare în segmentul care poartă numele de Internet of Things.

Pe lista celor mai căutate limbaje de programare se numără și C, C++, SQL și Ruby. De asemenea, recent și Visual C# a intrat în acest clasament, devenind un limbaj extrem de căutat de companiile care fac angajări.

În doilea rând, la mare căutare sunt și experții big data.

Astfel, companiile caută să angajeze persoane care au cunoștințe despre segmentul big data și despre modul în care va funcționa Internet of Thing.

Candidatiilor care au aceste abilități li se oferă și un salariu generos, pe măsură cunoștințelor pe care le dețin.

În al treilea rând, un alt segment care înregistrează o creștere care nu trebuie neglijată este cel al dezvoltării de aplicații pentru dispozitivele mobile.

Acest trend este unul clar din moment ce toată lumea începe să aibă ori un smartphone, ori o tabletă, iar cerera de aplicații pentru aceste dispozitive este în continuă creștere.

În plus, oamenii au început să facă din ce în ce mai mult cumpărături după dispozitivele mobile, înregistrându-se un avans semnificativ cu pe segmentul de e-commerce.

Așadar, managerii e-commerce sunt la mare căutare, încă nu și în România, ci mai ales în multinaționalele IT din afară țării. Totuși, nu va mai dură mult timp până când și în țara noastră o să se dezvolte segmentul de e-commerce, așa că putem să ne pregătim pentru următorul văl de angajări.

Tags: , , , , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×