Cele mai mari greşeli pe care le fac companiile când caută un angajat

Specialiştii în recrutări spun că găsirea celor mai bine angajaţi este un proces extrem de dificil pentru companii. Se spune că, în medie, un angajat bun este disponibil pe piaţa muncii maximimum 14 zile.

Astfel, şi angajaţii fac greşeli atunci când sunt la un interviu sau când aplică pentru un job, însă şi angajatorii, în special, cei care se ocupă de recrutări nu fac lucrurile aşa cum ar trebui când caută candidaţii pentru un loc de muncă.

Aşadar, care sunt cele mai mari greşeli pe care le fac companiile?

1. CV-urile nu sunt citite cu atenţie

Multe persoane care fac angajări se uită superficial pe CV-uri şi le resping rapid. Au fost cazuri în care un angajat a fost considerat pentru un loc de muncă după ce şi-a depus CV-ul de trei ori, pentru acelaşi job.

2. Inverviurile telefonice

Mulţi candidaţi se pierd atunci când trebuie să susţină un interviu telefonic. De asemenea, mai există o categorie mare de oameni care nu iau în serios aceste interviuri şi dau dovadă de lipsă de angajament sau de neinteres.

3. Reprogramarea interviurilor

Ştim că toată lumea are o agendă foarte încarcată, însă nu este deloc indicat să reprogramezi interviurile, pentru că s-ar putea ca persoanele care deţine cea mai buna experienţă să nu mai fie dispuse să participe la discuţie.

4. Prea multe etape în procesul de recutare

Nu este indicat ca procesul de recrutare să dureze prea mult, întrucât există o mare posibilitate ca o persoană care chiar şi-ar fi potrivit pentru un loc de muncă să fie angajată de o companie concurentă.

Tags: , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×