Cele mai populare limbaje de programare. Swift şi Go au intrat în Top 20

Swift, limbajul de programare al Apple, cunoaşte o creştere spectaculoasă a popularităţii, reuşind să câştige încrederea programatorilor, conform unui studiu recent.

Astfel, limbajul de programare a reuşit, în doar un an de la lansare, să intre în Topul 20 al celor mai utilizate limbaje, realizat de firma de cercetare RedMonk.

De asemenea popularitatea Go, limbajul Google, a explodat în cei patru ani de existenţă, reuşind să ajungă înn clasamentul RedMonk.

Specialiştii explică că succesul Swift se datorează faptului că Apple a luat decizia să îl realizeze ca un successor al limbajului de programare Objective C.

În plus, creşterea este remarcabilă ţinând cont de faptul că este utilizat doar pentru dispozitivele cu system de operare iOS. Dacă limbajul ar putea fi adoptat şi pentru alte dispositive, popularitatea lui pur şi simplu ar exploda.

În iunie, în cadrul conferinţei anuale Apple, Craig Federighi, vice-preşedintele companiei a anunţat că Swift va devein, la finele acestui an, open source. Decizia este una extreme de importantă ţinând cont de strategia Apple de a atrage cât mai mulţi dezvoltatori.

De asemenea, acesta a mai spus că limbajul de programare va putea, în viitor, să fie utilizat pentru orice aplicaţie şi orice system de operare.

În timp ce Swift şi Go au intrat în Top 20, primele 9 locuri în clasament au fost destul de statice în ultimii ani:

1. Java
2. PHP
3. Python
4. C#
5. C++
6. Ruby
7. CSS
8. C
9. Objective-C

Tags: , , , , , , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×