Coloreaza graficele in PowerPoint 2007

PowerPoint 2007

Cu ajutorul PowerPoint 2007 sau Excel 2007 puteti crea grafice multiculore sau cu o singura culoare in cazul unei diagrama de bare. Aceste combinatii de culori implicite pot produce o comunicare mai eficienta intre diagrame, cu exceptia cazului in care sunt modificate.
In majoritatea cazurilor, atunci cand utilizati graficele din slide-uri PowerPoint sunteti tentati sa evidentiati un anumit punct sau mai multe aspecte, de exemplu:

  • „Cat de mari sunt veniturile pentru acest produs”
  • „Care este media pentru aceasta tara comparativ cu alte tari mult mai mari fata de ea”
  • „Observati care este calitatea unui produs in comparatie cu cea a altor produse mai ieftine”

PowerPoint 2007


Software-ul nu are nici o modalitate prin care sa stie care sunt punctele principale pentru grafic sau diagrama. Acest lucru tine de dvs, prezentatorul, care trebuie sa va asigurati ca diagramele vor comunica eficient publicului mesajul dorit.

Modificare culorii a Bar Chart-ului

Cand creati Bar Chart in PowerPoint 2007, soft-ul alege implicit o singura culoare. Daca vom avea o paleta mai larga de culori atunci publicul va intelege mai bine graficul.
Cu toate acestea, nu este intotdeauna cazul sa puneti accentul pe un punct mai mare sau mai mic din diagrama. Dar poti atrage atentia asupra unor date din grafic cu ajutorul mai multor culori. Aceasta este calea cea mai buna de urmat.

PowerPoint 2007


Atunci cand folosim un contrast cu siguranta vom atrage atentia asupra unor informatii. Daca doriti sa modificati o culoare a unei diagrame atunci trebuie sa faceti dublu-click pe aceasta, astfel toate elementele din diagrama vor fi evidentiate.
Apoi click-stanga din nou pe elementul specific, pe cel care doriti sa-l evidentiati. Puteti apoi sa faceti click pe butonul “Fill Color” din fila Home si apoi selectati o culoare care sa fie in contrast cu celelalte diagrame.

PowerPoint 2007


Modificarea culorii Pie Chart

PowerPoint 2007 va pune la dispozitie grafice in diferite culori. Pentru a vedea aceste grafice selectati Chart Tool si apoi Design, unde va puteti personaliza graficul dupa bunul plac. Astfel poti ajusta stilul „one-color”, dar trebuie sa aveti grija cum alegeti nuantele de culori.

PowerPoint 2007


Asa cum modificati culoarea in diferite diagrame de bare, puteti sa o faceti in cazul unui intreg grafic. Acest lucru va va ajuta sa evidentiati sau sa puneti accent pe anumite date in prezentarea dvs. din PowerPoint.

PowerPoint 2007


Expertii PowerPoint stiu care sunt culorile potrivite pentru a comunica mai eficient. Folosirea schemelor de culori contrastante in diagrame va poate ajuta sa evidentiati un punct important din PowerPoint si poate face ca diagramele dvs. sa fie mai usor de “digerat” de catre public.

Tags: , , , , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×