Control-Alt-Delete a fost o greşeală. „Putea fi o singură tastă”

Co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, spune că utilizarea „Control-Alt-Delete” pentru a intra în Task Manager sau pentru accesa funcţia Log In a fost de fapt o greşeală şi că vina pentru această eroare o poartă IBM.

Într-un interviu acordat în cadrul unei campanii de strângere de fonduri a Harvard, aceasta a adus în discuţie primele momente ale dezvoltării companiei Microsoft şi importanţa pe care o are „Control-Alt-Delete”

Bill Gates a explicat că prin combinarea acestor trei taste s-a dorit crearea unei funcţii care să nu permită unor aplicaţii sau programe să se autentifice şi să fure parolele.

Putea fi o singură tastă

„A fost o greşeală”, a spus co-fondatorul Microsoft, explicând că se putea sa fie folosită o singură tastă.

„Însă, persoana care s-a ocupat de designul tastaturii IBM nu a vrut să ne ofere posibilitatea utilizării unei singure taste”, a spus Bill Gates.

David Bradley este inginerul IBM care a inventat combinaţia de taste „Control-Alt-Delete”, scopul acesteia fiind iniţial de a restarta un calculator.

„Eu am inventat Control-Alt-Delete, însă Bill a făcut-o faimoasă”, a precizat David Bradley, într-un alt interviu.

Alt regret

„Control-Alt-Delete” nu este singura greşeală pe care Bill Gates a recunoscut-o. Aceasta a spus că este vorba de faptul că Microsoft nu a intrat pe piaţa de telefonie când a avut această oportunitate.

„Nu am omis această piaţă, dar modul în care am abordat-o nu ne-a permis să devenim lideri”, a spus Bill Gates, înainte să recunoască că strategia pe segmentul mobile a fost „clar o eroare”.

Steve Ballmer, fost CEO al Microsoft, a precizat totuşi că regretă perioada de la începutul anilor 2000 când s-a pus accent pe Windows Vista şi Microsoft nu s-a concentrat mai mult pe segmentul de telefonie.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×