Crearea de foi de calcul Excel imbunatatite – Partea III

Excel 2010

Se pot face mult mai multe cu datele, iar Microsoft probabil si-a imaginat un mod de lucru mai simplu pentru utilizatori. Majoritatea oamenilor sunt uimiti de cate pot invata despre acest program aparent anost. In cadrul instruirii, se descopera ca nu este deloc anost. Microsoft a invatat aproape orice pentru a face lucrul cu datele mai simplu si mai inteligent. Iata cateva lucruri ce se pot invata la instruirea in Excel si ajuta la impresionarea sefului si colegilor, in timp ce lucrul va fi mai usor.

Problema: Inserarea unei foi de calcul interactive in documentul Word personal

Se doreste crearea unui plan de afaceri in Microsoft Word si este necesara completarea cu chart-uri si grafice create in Excel. Dupa cum oricine care a lucrat cu stabilirea de tinte stie, lucrurile sunt create ca sa fie modificate. Un plan de afaceri trece adesea prin multe revizuiri inainte de a fi complet. Dar cum ramane cu toate acele valori copiate si lipite in Excel?
Din moment ce multe rezultate depind de o variabila, sunt necesare modificari multiple daca s-a copiat si lipit un chart sau un graphic intr-un document Word. In schimb, se pot insera date Excel in pagina care se transforma intr-o foaie de calcul interactiva odata ce s-a dat dublu click.

Sa evidentiaza datele Excel care se doresc sa apara in document si se copiaza. In toolbar-ul documentului, se selecteaza “edit”, “paste special” si apoi se alege “Microsoft Office Excel Worksheet Object”. La inceput va aparea ca un chart obisnuit, dar la dublu click va putea fi folosit ca o foia de calcul Excel. Pentru a muta obiectul in pagina, se face click dreapta pe el, se selecteaza “format picture”, click pe “layout” si se alege “square”. Acum se poate redimensiona obiectul si muta in pagina.

Excel


Problema: Afisarea unei valori intr-o foaie de calcul si detinerea datelor “din spatele scenei” intr-o alta.

De regula sunt necesare multe date pentru a obtine un rezultat numeric de interes. Daca se intocmeste un raport pentru sef sau un coleg, probabil se doreste evitarea supraincarcarii acestuia cu toata informatia si afisarea doar a rezultatelor de interes. Oricum, este recomandat ca datele sa fie disponibile, in caz ca ei vor dori sa se uite in amanunt, deci ascunderea celulelor nu este cea mai buna solutie.

In schimb, se poate crea un “coversheet” care afiseaza cuprinsul si valorile importante din toate celelalte foi de calcul . Aceasta necesita cunoasterea unui truc, apelarea valorii unei celule anume dintr-o alta celula din agenda de lucru. In pagina coversheet, se tipareste semnul “+”, se navigheaza intr-o alta pagina, se selecteaza celula a carei valoare se doreste a fi afisata, si se apasa enter. Valoarea celeilalte celula apare pe pagina coperta.

Pentru a face coperta si mai interesanta, se poate afisa continutul unei celule intr-un autoshape. Daca optiunea “Autoshapes” nu este vizibila in josul foii de calcul, se alege vizualizarea toolbar-ului “Drawing” din meniul “View”. Se allege o Autoshape, se deseneaza pe foaia de calcul si se introduce “=” “valoarea celulei” din bara de functii.

Acestea sunt doar cateva din multele artificii ce se pot invata la instruirea Excel. In urma acesteia, se va dezvolta capacitatea de a distribui workbook-uri online, crea tabele pivot, contrui liste drop-down si chiar gestionarea Visual Basic pentru aplicatii. Cursurile sunt in mod normal impartite pe nivele avansate, astfel incat se poate alege nivelul de absolvire. Indiferent daca se urmeaza un singur curs sau cinci, se vor invata multe cai de a lucra inteligent cu informatia.

Tags: , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×