Crearea unui site web

Web

In zilele noastre site-ul web este un „must”. Fie ca sunteti freelancer sau firma, aveti nevoie de o pagina web. Orice firma are nevoie de o identitate vizuala in mediul online. Internetul este ceva la moda, iar numarul utilizatorilor cresc de la o zi la alta. Dar si numarul site-ul creste simtitor.

Poti crea unu site web cu ajutorul limbajului HTML (HyperText Markup Language). Acest limbaj este cel mai simplu, se incarca repede in orice browser web, este indexat foarte bine de motoarele de cautare si avem posibilitatea de a gasi hosting ieftin sau gratuit pentru site.

Pentru a ii da drumul la treaba ai nevoie de:

  • un editor de text pentru a scrie codul HTML
  • un browser web pentru a putea testa HTML-ul
  • cunostinte de baza HTML


In cazul editorului de text pentru scrierea codul HTML, ne putem alege Notepad++, phpDesigner 7 sau Sublime Text.

Scopul unui browser web (Mozilla Firefox, Google Chrome) este de a citi documentele de tip HTML. Un browser nu va afisa niciodata tag-uri, ci doar interpretarea lor.

HTML cod


Imaginea de mai sus descrie cel mai bine structura de baza a unui document HTML. Iar rezultatul testat in browser il aveti mai jos:

 index HTML

Orice document de acest tip va incepe si se va termina cu tagul < html >, respectiv < / html >. Petru titlul din browser se foloseste tagul < title >, iar pentru titlul paginii web se foloseste < h1 >. Puteam avea si subtitluri < h2 >, < h3 >, < h4 >, < h5 >, < h6 >.


Dupa planificarea structurii site-ului trebuie sa acordam importanta si design-ului. Este necesar ca site-ul sa aibe un aspect atractiv pentru ca vizitator sa fie curios sa-l citeasca.

Dupa implementarea site-ului urmeaza testarea si publicarea acestuia. Totul trebuie aranjat pana la cel mai mic detaliu.

Tags: , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×