Crezi că o să fii dat afară? 4 strategii care te pot salva

Simţi că urmează un moment neplăcut în cariera ta? Şeful tău a început să fie extrem de critic? Toată lumea primeşte măriri de salariu şi tu nu?

Da, acestea sunt semne clare că urmează să fii concediat. Ştim că sentimentul este extrem de neplăcut, însă există însă o serie de strategii care te pot salva din această situaţie.

Aşadar, ce trebuie să faci pentru a evita concedierea?

1. Analizează-ţi performanţe

Poţi să oferi mai mult la locul de muncă? Îţi duci la bun sfârşit obiectivele?

Dacă faci o treabă bună la job este puţin probabil să fii dat afară. Şi asigură-te că şi şeful tău vede acest lucru. Aşadar, tot ceea ce trebuie să faci este să cuantifici cu numere realizările tale.

2. Fii vizibil

Fă tu primul pas şi vorbeşte cu şeful tău. Află cu exactitate ce vrea de la tine şi află dacă nu cumva există o problemă de comunicare care ar putea genera toate problemele tale la locul de muncă.

3. Fii atent la comportamentul tău

Chiar dacă ai impresia că faci şi spui ceea ce trebuie, s-ar putea să nu fie aşa. Alte persoane s-ar putea să putea să aibă o altă percepţie asupra comportamentului tău.

Prim urmare află ce părere au colegii despre tine. Dacă ei te văd ca fiind neprietenos, obraznic, prea timid, prea leneş sau prea indiscret nu este deloc bine.

4. Nu te uita tot timpul la ceas

Niciunui şef nu îi plac angajaţii care se uită mereu la ceas si aşteaptă să plece acasa cât mai repede.

Chiar dacă ajungi la timp la muncă, nimeni nu observă asta, însă dacă eşti primul care rupe uşa când s-a terminat programul toată lumea observă.

Uneori aceste strategii nu funcţionează şi dacă şeful vrea să pleci o să pleci. Nu este însă capăt de drum. Gândeşte-te că în urmă cu ceva vreme Walt Disney a fost dat afară pentru că nu avea imaginaţie.

Tags: , , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×