Cum parolez un fisier Excel?

Datele cu caracter sensibil sau confidential aflate intr-un fisier Excel pot fi protejate prin aplicarea unei parole. Aceasta este o solutie eficienta in cazul in care doresti sa limitezi accesul anumitor persoane catre informatiile respective. Atentie insa, in fata unor atacuri cibernetice complexe, protejarea unui fisier printr-o parola se poate dovedi a fi o masura vulnerabila.

Inainte sa parcugi pasii de mai jos, ai grija sa alegi o parola pe care sa o retii cu usurinta. Excelul nu impune un standard al parolei, insa ar fi indicat sa folosesti un format alfanumeric, de minim 8 caractere compus din majuscule si minuscule.

  1. Deschide fisierul Excel
  2. Selecteaza Fisier (File) > Informatii (Info)
  3. Apasa Protejare registru de lucru (Protect Workbook)
  4. Alege Criptare cu parola (Encrypt with password)
  5. In fereasta aparuta, introdu parola, apoi selecteaza OK
  6. Confima parola in campul Reintroducere parola, apoi selecteaza OK

Pentru mai multe sfaturi si trucuri utile, iti punem la dispozitie peste 3 ore de materiale video la calitate HD, in limba romana, toate in cadrul cursului nostru online de Excel.

Spor la treaba,
Echipa LEC AcademyAlte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×