Cum pot învăța copiii să programeze

Indiferent dacă va ajunge sau nu următorul Zuckerberg, programarea poate aduce copilului tău, pe lângă abilitățile tehnice și o dezvoltare a creativității și a modului în care comunică.

Dacă vrei să-ți înveți copilul să programeze trebuie să știi cum să îl determini să facă acest lucru cu entuziasm. Astfel, cea mai simplă cale ar fi să îi spui că dacă învață să programeze va putea să își dezvolte propriile jocuri sau propriile site-uri.

În Letonia și Estonia, programarea a fost introdusă de curând ca materia în scoală generală.

Programarea este destul de dificilă și pentru adulți, însă pentru copii poate părea mai simplă dacă folosești anumite aplicații precum Scratch.

Această aplicație este gratuită și reprezintă un proiect al Universității MIT creat special pentru copii cu vârste între 8 și 16 ani.

Scratch poate fi folosită de către părinți pentru a-și ajuta copiii să dezvolte animații, povești interactive și jocuri prin intermediul unor blocuri care se pot muta dintr-o parte în alta.

Un programator cu experiență spune că a folosit această aplicație pentru a-și învăța fetița de 7 ani să programeze. „Uite, Elise, nu ți se pare interesant că dacă mut piesa asta pot să fac acest câine să miaune ca o pisică”, explică acesta, adăugând că de atunci fetiței lui i-a fost trezit foarte mult interesul pentru a crea jocuri și povești animate cu această aplicației.

Există mai multe aplicații cu ajutorul cărora copii pot învăța să programeze (Hopscotch, Stencyl, Daisy the Dinosaur, Move the Turtle), însă Scratch are o galerie imensă de obiecte care pot și folosite.

Cele mai multe aplicații prin care copiii pot învăța să programeze sunt centrate pe grafică și pe animații simple. Majoritatea sunt pentru copiii care au peste 8 ani, însă dacă fetița sau băiețelul tău știe să citească, înțelege ce reprezintă cauza și efectul și este motivat, atunci poate folosi aceste aplicații.

Tags: , , , , , , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×