Cum sa formatam textul PowerPoint astfel incat sa arate grozav

PowerPoint

In acest articol se prezinta 5 sfaturi profesionale pentru o expunere exceptionala a textelor intr-o prezentare PowerPoint.
Alegeti setul de caractere (fontul) care sa se potrivieasca contextului.
Un font mai serios cum este Times New Roman ajuta la transmiterea unui mesaj oficial sau destinat unui public conservator, dar pentru o prezentare care imbratiseaza tehnologia sau care se refera la viitor alegeti un font clar (frumos), cu un aspect modern cum ar fi fontul Verdana sau Tahoma.

1.Consistenta face totul!

Setati casetele de text in Slide Master (View->Master->Slide Master) pentru a utiliza una sau doua fonturi, alegeti un font pentru titlu si un alt font pentru supozitii. Fiecare slide creat va avea fontul stabilit in sablon, iar aspectul va fi unul cosmetizat, potrivit.

2.Resetarea spatierilor

Setarile implicite de spatiere din cadrul PowerPoint au ca efect spatii prea mici intre „bullet points” si casutele de text.

PowerPoint

Exemplu de spatiere implicita si spatiere recomandata


Pentru a reseta spatierea se urmaresc etapele:
A.Din meniul principal alegeti View->Master->Slide Master.
B. Selectati liniile de text cu bullet points in corpul principal al slide-ului prin click si tragerea cursorului peste ele pana ce sunt evidentiate, asigurati-va ca sunt selectate toate liniile de text, nu doar unul.
C. In meniul principal alegeti Format>Line Spacing si se introduc urmatoarele setari:

PowerPoint


D. Apasati Ok. In meniul de sus alegeti View>Normal pentru a iesi din Master Slide.
Acum, tot textul introdus in slide-uri ar trebui sa aiba formatul corespunzator cu o cantitate corecta de spatii intre linii si bullets points. Deasemenea puteti ajusta spatierea din casetele individuale de text de pe un slide prin simpla selectare Format>Line Spacing.

3.Fontul „ Italic” este greu de citit

Nu se foloseste fontul „ Italic” pentru subliniere intr-o prezentare PowerPoint deoarece efectul va fi invers fata de ce intentionati. Cuvintele subliniate sunt deasemenea greu de citit, se recomanda utilizarea redusa a acestuia sau chiar deloc!!

4.Daca folositi un font non-standard(neobisnuit), acesta trebuie incorporat!

Cele mai multe calculatoare au seturile comune de fonturi Microsoft True Type, incluzand fonturile Arial, Times New Roman, Tahoma, Verdana si Georgia. Daca lucrati cu alte fonturi diferite de acestea si intentia este ca prezentarea sa aiba o alta infatisare este important sa introduceti fisierele de fonturi in prezentare. Pentru a realiza acest aspect alegeti File>Save>Tools.

PowerPoint

Apoi se alege Embed True Type Fonts.

PowerPoint
Acum fonturile folosite fac parte din fisierul PowerPoint, deci daca sunt transmise catre un alt computer, care nu are aceste fonturi instalate, textul va aparea exact asa cum a fost proiectat.

Tags: , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×