Cum să îți negociezi salariu la un nou loc de muncă

Chiar dacă ai trecut de toate interviurile și testele pentru un nou loc de muncă, agitația încă nu s-a terminat: a venit momentul în care trebuie să negociezi salariului pe care îl vei primi.

Sfaturile oferite mai jos te vor ajuta să faci procesul de negociere să fie unul pozitiv și, în același timp, să obții un salariu pe măsura așteptărilor tale.

Cât valorezi pe piața muncii?

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi este cât valorezi tu, împreună cu abilitățile tale, pe piața muncii. Asta înseamnă că trebuie să fii la curent cu condițiile economice actuale și modul în care ”merge” domeniul în care lucrezi, chiar și pe timp de criză.

Așadar, dacă în urmă cu câțiva ani aveai un salariu destul de bun, însă domeniu în care activezi a fost grav lovit de criză, este clar că nu vei putea obține aceeași bani ca înainte. Așadar, nu vei putea să ceri aceeași salariu ca atunci.

Cel mai bine ar fi să vorbești cu persoane din alte companii, care dețin aceeași funcție ca a ta, și să vezi exact în ce ape te scalzi. Din informațiile oferite de acestea poți face o estimare corectă a salariului pe care îl poți cere.

Persoana cu care vei negocia salariu este și ea conștientă de salariile oferite de alte companii, iar dacă îi arăți că știi care este situația economică în acel domeniu și accepți realitatea economică, procesul de negociere va fi unul mai plăcut.

Trebuie să te vinzi la adevărata valoare

Dacă ai aflat exact cu merg lucrurile cu salariile în domeniul tău, fixează-ți o anumită valoarea care să fie în concordanță cu abilitățile și cunoștințele tale.

Nu uita că cel cu care negociezi va începe negocierea de la limita de jos a salariului pe care îl poate oferi, pentru a avea spațiu să crească beneficiile oferite.

Dacă nivelul acesta este în linie cu așteptările tale și cu suma fixată de tine atunci este bine, dacă nu poți cere un pic mai mult și încearcă să iei în calcul obținerea altor beneficii.

Ia în calcul și alte beneficii în afară de salariu

Dacă nivelul salariului nu este chiar așa cum ai sperat, poți încerca să obții alte beneficii extra-salariale, precum decontarea transportului, o asigurare privată de sănătate, un program de lucru mai flexibil sau, de ce nu, mai multe zile de concediu sau decontarea costurile de relocare.

Prin acest lucru vei arată că ești dispus să găsești alternative pentru dificultățile apărute, nu doar în negocierea salariului, ci și în general, precum și faptul că ești conștient de condițiile economice actuale.

Tags: , , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×