Cum sa scrii un CV pentru un job de Programator

Primim foarte multe intrebari de la cei care termina cursurile de Java, despre cum sa obtina un prim intership, un prim job sau cum sa faca o impresie buna la interviuri. Asa ca am hotarat sa incepem prin cateva sfaturi despre cum sa iti pui la punct un CV bun.

In ciuda „credintei populare”, angajatorii apreciaza un CV scurt si la obiect, nu unul de 5-6 pagini dintre care doar una singura este relevanta. Un CV bine facut trebuie sa aiba una, maxim doua pagini. Chiar daca ai facut o multime de lucruri interesante gandeste-te si selecteaza-le pe cele mai importante. Aceasta iti va evidentia capacitatea de sinteza si structurare. Priveste lucrurile din perspectiva celui care citeste CV-ul, care este interesat sa isi dea seama, cat mai repede, ce ai facut si pe ce directii te poti dezvolta pe viitor.

Daca nu se cere in mod explicit, evita formatul de CV european. Ocupa mult spatiu si are o gramada de sectiuni irelevante in care nu vei avea ce trece, sau vrei scrie ceva doar pentru a fi acolo.

Evita sectiunile de obiective si hobbiuri. In 99% din cazuri cel care iti va citi CV-ul va sari peste aceste sectiuni pentru ca stie ca va gasi acelasi continut cam in toate CV-urile. In locul acestora mai bine adauga o sectiune de proiecte personale, in care poti povesti despre unul sau mai mult proiecte pe care le-ai facut.

Daca este cazul, adauga cursuri, certificari si/sau rezultatele de la concursurile si competiile la care ai participat ca activitati extracuriculare. Asta va demonstra interesul tau pentru subiectul la care aplici.

In cazul in care ai avut ceva job-uri anterioare, descrie ceea ce ai facut in intership-urile sau job-urile anterioare. De aici vor porni multe discutii in cadrul interviurilor.

Nu in ultimul rand, ai grija ce poza folosesti in CV. Trebuie sa fie o poza neutra si care sa inspire profesionalism. Mai bine nu folosi nicio poza, decat una facuta „la bere cu prietenii” sau poza de profil de pe Facebook 🙂

Mai jos sunt doua exemple de modele buna de CV-uri, insa puteti gasi mult mai multe daca dati un search pe Google dupa „good cv example”.Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×