Cum transform un PDF in Excel?

Ai un fisier PDF ce contine date ce necesita a fi prelucrate in Excel? Iata TOP 3 metode folosite de noi pentru a copia datele dintr-un un tabel PDF direct in Excel.

 • Metoda # 1: Copiaza si lipeste manual datele din PDF in Excel
 • Metoda # 2: Transforma PDF-ul in fisier Microsoft si apoi importa datele in Excel
 • Metoda # 3: Utilizeaza un program pentru a converti fisierul PDF

Fiecare dintre cele 3 metode prezinta avantaje si dezavantaje. In general, rezultatele obtinute la copierea si lipirea datelor dintr-un fisier PDF in Excel nu sunt deosebit de bune. Prin urmare, in majoritatea situatiilor, recomandam folosirea pasului intermediar cu ajutorul Microsoft Word (metoda 2) sau un convertor PDF (metoda 3), urmat de o prelucrare manuala a datelor cu ajutorul functionalitatilor Excel.

Vezi cursul online Excel >>

Metoda 1: Copiaza si lipeste datele din PDF in Excel

 1. Selecteaza datele tabelului din PDF
 2. Copiaza datele din PDF
 3. Mergi in Excel si selecteaza foaia de lucru
 4. Lipeste datele copiate cu ajutorul functiei Paste Special / Lipire Speciala
 5. Din lista afisata alege formatul TEXT si apasa OK

In cele mai multe cazuri, rezultatul obtinut nu este cel dorit – datele fiind exportate pe o singura coloana. Va trebui sa folosesti deci functii aditionale de prelucrare date in Excel, precum cea de Text in Coloane.

Metoda 2: Coverteste fisierul PDF in Microsoft Word si apoi in Excel

 1. Deschide un fisier nou in Microsoft Word
 2. Mergi la File / Fisier si selecteaza Open / Deschide
 3. Identifica si selecteaza fisierul PDF de interes
 4. Apasa Open / Deschide si apoi apasa OK, de fiecare data cand o ferestra de atentionare se deschide
 5. Indata ce documentul Word se populeaza, selecteaza datele de interes
 6. Copiaza si lipeste totul intr-o foaie Excel goala

Chiar daca folosesti Word, conversia de la PDF la Excel nu este intotdeauna perfecta. La fel ca in cazul primei metode, uneori este necesar sa aranjati o parte din date manual. In acest scop am descris toate functiile de aranjare date Excel pe pagina noastra de curs Excel online, sub forma de video-tutoriale.

Metoda 3: Converteste un fisier PDF in Excel folosind un program dedicat

Daca trebuie sa convertesti fisiere PDF in Excel cu regularitate sau doresti sa eviti neajunsurile celorlalte 2 metode descrise mai sus, poate fi o idee buna sa folosesti un convertor PDF.

Atentie. In cazul in care documentul PDF contine date sensibile, confidentiale, legate de locul de munca, este de evitat incarcarea fisierului pe platforme terte online. Astfel, recomandarea noastra este sa folositi metode sigure precum programele ce necesita instalare pe calculator, de exemplu Able2Extract sau clasicul Adobe Acrobat DC.

Indiferent insa de metoda folosita, inclusiv cea a unui convertor automat, pentru a maximiza rezultatul obtinut va trebui sa prelucrati manual o parte din datele exportate cu ajutorul facilitatilor elementare Excel.

Vezi cursul online Excel >>Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×