De ce nu mai este Google cel mai bun angajator din IT?

În anii ’90, cel mai bun angajator, din domeniul IT&C, la nivel mondial era Microsoft. Oamenii îl iubeau aşa de mult pe Bill Gates încât voiau să lucreze pentru el, să arate ca el.

Câţiva ani mai târziu, Microsoft era compania pe care specialişii IT o urau dacă lucrau pentru ea. Windows Vista, Internet Explorer 6, comportamentul anti-concurenţial, acestea erau principalele motive.

După aceea, a urmat Windows Phone şi Windows 8.

Încet, încet, dacă erai angajat al Microsoft nu mai erai deloc cool. Google îi luase locul. Cei care erau angajaţi ai acestei companii erau ei mai bine văzuţi.

Însă acum, şi Google a început să se transforme aşa cum s-a transformat Microsoft, devenint o companie pe care mulţi oameni nu o mai plac.

În acelaşi timp, în lumea programatorilor, Microsoft se pare că revine în top. Noul CEO, o nouă atitidine şi produse inovative precum Microsoft HoloLens reprezintă principalele motive.

În plus, pe animite site-uri de specialitate, programatorii au început să spună că este mai bine dacă lucrezi la Microsof decât dacă eşti angajat Google.

Aceştia precizează că nivelul de inerţie politică la Google este masiv şi în creştere, în timp ce Microsoft începe să reuşească să îşi stimuleze angajaţii.

În plus, compania lui Bill Gates se pare că deţină o viziune mai realistă asupra viitorului.

Pe de altă parte, salariile oferite de Google sunt mai competitive, iar atmostfera este mai prietenoasă.

Tags: , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×