De unde putem lua imagini pentru prezentarile PowerPoint

PowerPoint

PowerPoint reprezinta un mijloc de a spune o poveste prin text si efecte vizuale. In multe situatii, prezentarile au volum mare de text in detrimentul efectelor vizuale bune. Este mai simplu sa adaugi la intamplare 6 bullet points decat sa gasesti o imagine relevanta care sa evidentieze esentialul.

O fotografie sau o ilustratie mare poate face minuni pentru o prezentare PowerPoint. Aceasta poate ilustra mesajul, oferind captivarea grafica si chiar amuzament si implicarea publicului. De fapt, facand prezentarea mai captivanta vizual, va creste in mod sigur concentrarea publicului si va castiga atentia lui. Acesta este un fapt stiintific! Cercetarea a demonstrat ca aproape jumatate din populatie este mai orientata pe text/verbal si jumatate orientata pe efecte vizuale. Acesta este motivul pentru care o prezentare PowerPoint care consta numai in slide-uri text isi pierd o parte din public de fiecare data,deoarece oamenii cu orientarea vizuala se pierd. Daca se includ impreuna efecte vizuale si text, va creste succesul prezentarii.

Daca ati incercat sa cautati imagini pentru o prezentare PowerPoint sigur stiti ca acest lucru este o provocare. Chiar daca gasiti imaginea potrivita, de unde stiti ca aveti permisiunea de a o folosi? Daca puneti imagini copiate incalcand drepturile de autor intr-o prezentare ar putea cauza probleme juridice.

O veste buna. Milioane de imagini gratuite, ieftine se afla la o distanta de un singur click pe Internet. Daca sunteti constrans de buget exista chiar si resurse de imagini gratuite ce va stau la dispozitie.Iata 5 surse grozave „sigure” pentru imagini fara drepturi de autor sau cu taxe mici. Toate aceste site-uri au instrumente de cautare prietenoase care va pot economisi o multime de timp.

Microsoft Design Gallery

image

Exista peste 150.000 de poze, arta, animatii si sunete gratuite, potrivite utilizarii in PowerPoint. Faceti click pe pictograma din dreapta jos de sub imagine si copiati-o in clipboard, apoi se insereaza pe slide. Daca vedeti o piesa de arta intr-un stil si va place se face click pe imagine, apoi click pe link-ul de stil pentru a vedea alte arte din aceasi categorie. Folosirea mai multor piese in acelasi stil adauga eleganta si consistenta prezentarii.Flickr

image


Yahoo Flickr este un site popular in distribuirea fotografiilor,ce are o varietate uimitoare de imagini, variind in functie de calitate de la poze instantanee la portrete profesionale. Literalmente mii de noi imagini sunt incarcate aici in fiecare zi, deci nu vei stii niciodata ce vei gasi. Imaginile sunt gratuite, dar unele cer ca semnatura fotografului sa fie vizibila, lucru care poate fi realizat discret pe un slide.


Wikipedia

image

Poti gasi cateva imagini surprinzator de bune de pe acest site foarte bine cunoscut. Se face click pe imaginea dorita, apoi mergi la o alta pagina cu informatiile despre imagine. Daca exista o versiune de inalta rezolutie, poate fi deschis cu usurinta, doar cu un click pe „download high- resolution version „ din link-ul furnizat. Se face click-dreapta pe imagine si se salveaza pe desktop. Cateva imagini din Wikipedia necesita amprenta fotografului, pentru cele mai multe insa nu e nevoie. Pentru a fi sigur verifica informatiile dreptului de autor in sectiunea de licentiere imagini.


Imagini Google

image

Binecunoscutul motor de cautare detine o gama vasta de imagini. Singurul impediment este ca multe dintre imagini necesita drepturi de autor si trebuie ceruta permisiunea de utilizare printr-un email. Efortul merita doar in cazul in care gasesti imaginea perfecta si consideri ca trebuie sa o ai. Acestea nu sunt singurele site-uri de imagini de pe internet, dar sunt unele dintre cele mai bune si cele mai sigure, cu un pic de spirit vanatoresc poti gasi cateva imagini impresionante care va insufleti prezentarea ta!


iStockphoto

image

In prezent, acest site reprezinta crema fotografiilor pentru utilizarea in PowerPoint. iStockphoto detine fotografii de inalta calitate si ilustratii grafice. Cele mai multe imagini pot fi cumparate cu mai putin de un dolar pana la cinci dolari, functioneaza pe un sistem al punctelor, fiecare punct costa un dolar. Ai optiunea de a cumpara un pachet de puncte pre-platite. O data ce acestea se afla in contul tau, fiecare imagine cumparata deduce puncte din cont. Vei vedea o evidenta la zi cu punctele ramase, astfel incat vei stii cand sa alimentezi din nou „rezervorul”.

Acest site necesita costuri, insa pentru experienta noastra este bine pentru ca merita si salvezi timp. Destul de des au doar imaginea din dreapta intr-o calitate excelenta.

Un sfat ca bonus

Cand descarci imagini pentru a le folosi intr-o prezentare PowerPoint alege rezolutii mai mici. Pe site-urile indemnizate vei gasi optiunea de a cumpara in diverse rezolutii. Cu cat rezolutia este mai mare, si pretul este mai mare. De vreme ce PowerPoint este prezentat pe un ecran, imaginile cu rezolutie de la 150 la 300 de dpi arata numai bine si este chiar posibil sa piarda 72dpi.Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×