Java si JavaScript. Care este diferenta ?

Java si JavaScript sunt doua limbaje de programare total diferite. Desi denumirea ar putea indica o conexiune, din punct de vedere tehnic ele se bazeaza pe principii distincte.

Care sunt diferentele intre Java si JavaScript ?

Care sunt diferentele intre Java si JavaScript ?
• Java este un limjab folosit in back-end, JavaScript este folosit in front-end
• Java este un limbaj static, JavaScript este dinamic
• Java se bazeaza pe clase; JavaScript este bazata pe prototipuri

Originile JavaScript

JavaScript a fost dezvoltat de compania Netscape la mijlocul anilor 90, fiind initial numit LiveScript. Din pacate, acesta nu s-a bucurat de foarte multa popularitate, iar rata de adoptie era scazuta.
Pentru a contracara acest efect negativ, creatorii LiveScript au hotarat sa schimbe numele limbajului in JavaScript, datorita faptului ca in piata exista deja Java, un limbaj ce se bucura de foarte multa popularitate.
Surprinzator sau nu, strategia a functionat si JavaScript a devenit popular tocmai prin asocierea de nume cu Java. Dintr-o perspectiva tehnica, insa, nu exista nicio relatie directa intre cele doua.
Singura similitudine tehnica s-ar putea datora sintaxei imprumutate din limbajul C. Astfe, daca sunteti familiazitati cu Java, va fi destul de simplu sa invatati si JavaScript.

Ce este JavaScript ?

JavaScript este un limbaj scripting orientat pe obiecte care va permite crearea de pagini HTML dinamice.

Ce este Java ?

Java este un limbaj de programare, un set de biblioteci de bază și o platformă de mașină virtuală, care vă permite să creați programe compilate care rulează pe aproape fiecare platformă, fără a distribui codul sursă în formă brută sau recompilare.

Vezi cursul online Java IncepatoriAlte articole si tutoriale:
«

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×