Economiseste timp cu prescurtari de la tastatura in programele Microsoft Office

Majoritatea oamenilor cauta metode de a castiga timp chiar si in utilizarea softului Microsoft Office. O solutie reprezinta prescurtarile de la tastatura. Unii oameni le gasesc mai la indemana decat mouse-ul, in special aceia care isi petrec cea mai mare parte din timp in fata calculatorului.
Ready-made Microsoft Office tools
Daca iti par greu de memorat aceste combinatii de taste, oricum poti economisi timp si efort utilizand aceste instrumente deja integrate.
• Shortcut menus. Click dreapta pe orice program Microsoft Office pentru a afisa meniul de prescurtari, acestea ofera acces rapid la cele mai utilizate optiuni.

Office


• Nu are importanta in ce program din Microsoft Office lucrezi, click dreapta este una dintre prescurtari.
• KeyTips. Introdus in Microsoft Office 2007, KeyTips contine prescurtari disponibile in toate programele care au Ribbon sau Ribbon si Quick Access Toolbar. In Office 2010, KeyTips sunt de asemenea disponibile in Backstage view. Apasa Alt pentru a afisa litera sau numarul specific fiecarei comenzi din tabul Ribbon sau din bara de instrumente Quick Access; dupa ce se apasa o litera sau un numar se obtin litere si numere noi KeyTips pentru accesarea fiecarei comenzi din locatia selectata.

Office


• Apasand tasta Alt apar KeyTips-urile prin apasarea carora se poate accesa rapid orice comanda.
• Quick Access Toolbar. Adauga in toate programele Office (care au Ribbon) comenzile pe care le utilizezi tot timpul in Quick Access Toolbar. Click dreapta pe orice comanda Ribbon si apoi click pe Add to Quick Access Toolbar. Aceasta cale este foarte potrivita de a crea comenzi rapide de la tastatura pentru comenzile preferate. Elementele KeyTips raman aceleasi atat timp cat comanda din Quick Access Toolbars ramane in aceeasi pozitie.
• Particularizarea comenzilor de la tastatura din Office Ribbon. Poti schimba combinatiile de taste sau poti crea altele noi. Aici gasesti cum se face in ultimele versiuni Microsoft Office.

Fie ca vrei sa lucrezi mai usor si mai eficient cu Internet Explorer, sa te familiarizezi cu Microsoft Office Home and Student 2010, sau sa te familiarizezi cu tastele cu caractere internationale pentru mesaje europene, vei gasi multe combinatii de taste de mare ajutor. Aici vei gasi cele mai comune combinatii de taste standard, multe dintre ele fiin valabile aproape in toate programele Office- de la Outlook la Access si de la Visio la PowerPoint. O lista mai completa a prescurtarilor de la tastatura se gaseste in Help.

Prescurtati rapide generale

Office
Office


Utilizarea Microsoft Word

Office
Office
Office


Accelerare in Microsoft Excel

Office
Office


Accelerare in Internet Explorer

Office
Office


Pentru scurtaturi din Outlook, cititi Outlook team blog.
Prescurtarile sunt nelimitate in Word, Excel si Internet Explorer. Exista suficiente optiuni de a castiga timp si in alte programe Microsoft cum ar fi : Access, Visio, si PowerPoint.
O alta cale de a economisi timp este sa adaugati la favorite in internet Explorer Office.com si Microsoft Answers to your Favorites in Internet Explorer, asa veti avea intotdeauna la indemana un help pregatit.
Cu cat veti folosi aceste optiuni cu atat veti economisi mai mult timp.

Tags: ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×