Cum elimin duplicatele din JavaScript Array

Invata cum sa elimini elementele duplicate din JavaScrip Array, dar sa pastrezi valoarea lor initiala. Exemplu practic, totul printr-o singura linie de cod.

Fiind la inceput de drum in programare, sa gasesti rapid informatia de care ai nevoie poate sa devina o problema in sine. Pentru ca stim ca va plac lucrurile simple si utile, am strans o lista cu cele mai intalnite intrebari ale voastre la care vom raspunde printr-o serie de articole. Stay tuned!

Exemplu practic 

const withDuplicates = [„dog”, „cat”, „dog”, „cow”, „dog”, „cat”]

Ca sa pastram doar valorile unice, vom folosi in schimb:

const uniqueValues = […new Set(withDuplicates)]

// it will return [„dog”, „cat”, „cow”]

Atat de simplu! Totul printr-o singura linie de cod. Atentie insa, solutia functioneaza doar pentru valori numerice. Ea nu se aplica obiectelor.

Explicatia functionalitatii 

Acesta structura noua de date in Javascript – Set este de fapt un un container de date ce nu poate avea duplicate. Drept urmare, prin lansarea unui Set folsing sintaxa de destructuring array, mai precis operatorul […] ce precede new Set(), vom desface valorile din array urmand ca Set-ul sa elimine automat dublurile. La final, convertim totul din nou intr-un array prin adaugarea parantezelor patrate.

Acest Set face parte din noile functionalitati ES6 JavaScript.

Cum ar fi aratat lucrurile fara ES6 Set 

Inainte ca seturile sa fie lansate in JavaScript, pentru a elimina dublurile ar fi trebui sa scriem urmatorul cod – metoda mult mai complicata fata de solutia prezentata mai sus.

function remove_duplicates(arr) {

var obj = {};

var ret_arr = [];

for (var i = 0; i < arr.length; i++) {

obj[arr[i]] = true;

}

for (var key in obj) {

ret_arr.push(key);

}

return ret_arr;

}

Speram ca explicatia noastra ti-a fost de ajutor. Daca vrei sa primesti si alte solutii concrete pe care sa le folosesti in practica de zi cu zi, te incurajam sa te abonezi la newsletterul nostru.

Tags: , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×