Eşti mereu ocupat? Iată ce trebuie să faci să îţi gestionezi mai bine timpul

Te simţi mai tot timpul foarte aglomerat la serviciu? Nu reuşeşti de fiecare dată să respecţi deadline-urile? Ai tendinţa să întârzii mereu când trebuie să ajungi undeva? Dacă răspunsul tău la aceste întrebări este „Da”, atunci te confrunţi cu ceea ce specialiştii numesc gestionarea precară a timpului. Nu îţi face griji, mai există milioane de oameni care se află în această situaţie.

Pentru toată lumea ziua are doar 24 de ore şi persoanele care reuşesc să facă într-o singură zi tot ce îşi propun nu fac decât să îşi gestioneze diferit timpul.

Ce poţi aşadar să faci ca să ai şi tu timp şi să nu mai fii mereu pe fugă şi în întârziere?

1. Fă o listă

Ai la serviciu o listă de sarcini? Dacă răspunsul este nu, atunci este cazul să îţi faci! Motivul este simplu: această listă te va ajuta să îţi împarţi timpul mai bine şi să pierzi mai puţin timp. Nu trebuie să faci lucrurile la întâmplare, cum ai chef, ci este indicat să îţi împarţi ziua pe bucăţi mici şi pe sarcini.

2. Prioritizează treburile

Organizarea nu este completă fără prioritizare. Marchează cele mai importante sarcini, care se apropie de deadline şi ocupă-te prima dată de acestea. Doar aşa poţi să devii eficient!

3. Fii productiv, nu ocupat

Dacă eşti mereu ocupat nu înseamnă neapărat că dai şi randament şi nici dacă stai mai mult la muncă nu înseamnă că munceşti mai mult decât alţi colegi. Dacă te învărţi de colo-colo şi nu reuşesti să faci nimic, nu ai cum să fii productiv. Aşadar, încearcă să nu mai pierzi timpul din cauza faptului că eşti stresat pentru că ai prea mult de muncă.

Tags: , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×