Extrage automat data de nastere din CNP cu formula Excel

Te confrunti cu o lista lunga de CNP-uri din care doresti sa extragi data de nastere a fiecarei persoane in parte, intr-o coloana separata? Atunci pasii de mai jos sunt pentru tine.

Codul numeric personal sau CNP este un cod numeric de 13 cifre. Desi este unic, el are urmatoarea structura standardizata. Pe noi insa ne intereseaza doar AA LL ZZ.

Acum ca am identificat campurile ce redau valorile specifice datelor de nastere, va trebui sa construim o functie in EXCEL care sa ne permita sa extragem caractere aflate pe pozitiile de la 2 la 6 ale CNP-ului.

Ca sa gasim data nasterii vom folosi combinatia de mai jos, pe care va trebui sa o copiezi in celula dedicata randarii varstei. Iti recomandam ca inainte sa initiezi formula sa te asiguri ca celula destinatie este de tip data (click dreapta pe celula > formatare celula > data > OK).

=DATE(IF(LEFT([@CNP];1)*1<=2;MID([@CNP];2;2);MID([@CNP];2;2)+100);MID([@CNP];4;2);MID([@CNP];6;2))

Vezi cursul complet Excel online>>Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×