Formatare conditionala – compararea valorilor din 2 liste

Excel

In acest tutorial pentru Microsoft Excel am folosit facilitatea de formatare conditionala impreuna cu functia VLOOKUP pentru a formata doar valorile din prima coloana care apar si in a doua.
In videotutorialele incarcate anterior pe blog veti gasi o situatie asemanatoare, cu diferenta ca acolo este folosita doar functia VLOOKUP pentru a afla valorile comune ale celor doua coloane, dar nu este aplicata nici o formatare conditionala. Avantajul formatarii conditionale vine si din actualizarea acesteia in momentul introducerii de noi valori.
Cei care inca utilizeaza Microsoft Excel 2003 vor trebui sa tina cont ca formatarea conditionala este diferita fata de Microsoft Excel 2007 si Microsoft Excel 2010.
Pentru a incerca rezolvarea exemplului, dupa ce urmariti videotutorialul puteti descarca fisierele pe care am lucrat in timpul inregistrarii.

Veţi învăţa despre:

  • Formatare conditionala
  • VLOOKUP

Detalii tutorial:

  • durata: 4 minute
  • grad de dificultate: avansat

Tags: , , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×